ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Polestar 3 έχει τεράστια μπαταρία

Το Polestar 3 έχει τεράστια μπαταρία
Το Polestar 3 έχει από έναν κινητήρα σε κάθε άξονά του, με συνδυαστική απόδοση 490 ίππων

Η Polestar ξεκίνησε σαν ανεξάρτητος βελτιωτής των Volvo, στη συνέχεια ενσωματώθηκε στη σουηδική εταιρεία και τώρα είναι ανεξάρτητη μάρκας που ανήκει και αυτή στην κινεζική Geely.

H Polestar λοιπόν παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της, το 3 -έχουν προηγηθεί τα 1 και 2- που είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV μήκους 4,90 μέτρων. Η βάση του είναι το πλαίσιο SPA III που θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο Volvo EX90, ενώ στην εικόνα του μπορεί κανείς να δει σχεδιαστικές επιρροές από διάφορα premium SUV. Από το Volvo C40 μέχρι τα μοντέλα της Tesla.

Το εσωτερικό είναι high tech με μια μεγάλη οθόνη 14,3 ιντσών για το σύστημα infotainment και μια σαφώς πιο μικρή, σε ρόλο πίνακα οργάνων, ακριβώς μπροστά από τον οδηγό.

Το Polestar 3 έχει από έναν κινητήρα σε κάθε άξονά του, με συνδυαστική απόδοση 490 ίππων, οι οποίοι με το προαιρετικό Performance Pack φτάνουν τους 517. Στην περίπτωση αυτή το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 4,7 δεύτερα, ενώ στην στάνταρ έκδοση απαιτούνται 3 δέκατα περισσότερα.

Πιο σημαντικά νούμερα όμως είναι η πραγματικά πολύ μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας του που φτάνει τις 111,0 kWh και εξασφαλίζει μια επίσης μεγάλη αυτονομία 610 χιλιομέτρων στη στάνταρ έκδοση (560 με το Performance Pack). Τιμή αναμφίβολα ιδιαίτερα μεγάλη.

Οι πωλήσεις του Polestar 3 θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023 και η τιμή του στην Κεντρική Ευρώπη θα είναι περίπου 90.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ