ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Audi RS 3 Performance Edition φτάνει τα 300 χλμ./ώρα

Το Audi RS 3 Performance Edition φτάνει τα 300 χλμ./ώρα
Μοναδικός στον κόσμο πεντακύλινδρος των 2.500 κυβικών

Το RS 3 της Audi είναι από τα πιο γνωστά και καθιερωμένα hot hatches -υπάρχει πάντως και ως σεντάν- στον κόσμο και μέρος του μύθου του το οφείλει στον κινητήρα του.

Στον εμβληματικό και μοναδικό στον κόσμο πεντακύλινδρο των 2.500 κυβικών με το χαρακτηριστικό ήχο, που φυσικά κινεί και την ειδική έκδοση RS 3 Performance Edition η οποία είναι και συλλεκτική μιας και θα κατασκευαστεί σε μόλις 300 μονάδες.

Για την περίσταση ο πεντακύλινδρος είναι πιο ισχυρός, όχι πολύ καθώς από τους 400 ίππους έχει περάσει στους 407, τιμή που καθιστά το RS 3 Performance Edition το πιο ισχυρό RS 3 έως τώρα.

Προκειμένου να προκύψουν οι επιπλέον ίπποι έχει χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερο turbo και ελαφρώς αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης, ενώ το κιβώτιο παραμένει το αυτόματο (διπλού συμπλέκτη) S-Tronic των 7 σχέσεων.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις σημειώστε πως το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 3,8 δεύτερα και η τελική ταχύτητα, όταν υπάρχει το RS Dynamics Package plus, φτάνει τα 300 χλμ./ ώρα. Τιμή εξαιρετική για hot hatch, μιας και κινείται στα επίπεδα των supercars.

Από κει και πέρα το RS 3 Performance Edition έχει ανάρτηση RS με στάνταρ ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, καθώς και πρόγραμμα Torque Splitter που κατανέμει ηλεκτρονικά τη ροπή -έως το 50% της συνολικής- που καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Φυσικά το RS 3 Performance Edition ξεχωρίζει και οπτικά, τόσο εντός όσο εκτός από τις στάνταρ εκδόσεις του μοντέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ