ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το Tesla των 25.000 ευρώ;

Έρχεται το Tesla των 25.000 ευρώ;

H Tesla παρουσίασε πριν μερικές ημέρες τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που έκλεισε και ο Elon Musk, που δεν χάνει ευκαιρία για αποκαλύψεις, δήλωσε πως θα ξεκινήσει η εξέλιξη ενός νέου εισαγωγικού μοντέλου.

Τα πλάνα για ένα αυτοκίνητο που θα είναι σημαντικά πιο προσιτό σε σχέση με τα Model 3 και Model Y που ξεκινούν πάνω κάτω από τις 50.000 ευρώ είναι πιο παλιά, αλλά τώρα μπορούν να υλοποιηθούν μιας και ολοκληρώθηκε η εξέλιξη των Cybertruck και Semi.

Φυσικά ο χρόνος έχει τη δική του διάσταση για την Tesla οπότε από την εξαγγελία μέχρι την υλοποίηση αναμένεται να τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι. Το βέβαιο είναι πως όλα τα στάδια, από το σχεδιασμό μέχρι την παραγωγή, θα ολοκληρωθούν στην Κίνα, όπου η αμερικανική εταιρεία έχει ιδρύσει και ένα νέο κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης (R&D).

H τιμή στόχος είναι οι 25.000 ευρώ ή 25.000 δολάρια αν προτιμάτε με την τρέχουσα ισοτιμία και ο Musk λέει -παρόλο που στα τρέχοντα μοντέλα έγιναν αυξήσεις- δεν θα επηρεαστεί από το διαρκώς αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και των πρώτων υλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ