ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo προχώρησε στην αποκάλυψη του ταμπλό του νέου EX90

Η Volvo προχώρησε στην αποκάλυψη του ταμπλό του νέου EX90
Ο στόχος της Volvo ήταν να απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαδικασίες και τα μενού, με τα τελευταία να προσαρμόζονται στις εκάστοτε επιλογές και προγράμματα οδήγησης

Η ημερομηνία της επίσημης πρεμιέρας του νέου, μεγάλου ηλεκτρικού SUV της Volvo, του EX90, πλησιάζει όλο και περισσότερο (9 Νοεμβρίου) και οι Σουηδοί έχουν μπει σε μια διαδικασία αποκαλύψεων.

Έτσι αυτή τη φορά σειρά έχει το εσωτερικό του, που ακολουθεί κατά γράμμα τα σύγχρονα high tech δεδομένα αλλά και τη minimal προσέγγιση που χαρακτηρίζει το σκανδιναβικό design γενικά και τις σχεδιαστικές επιλογές της Volvo ειδικά.

Ταυτόχρονα ο στόχος της Volvo ήταν να απλοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαδικασίες και τα μενού, με τα τελευταία να προσαρμόζονται στις εκάστοτε επιλογές και προγράμματα οδήγησης. Μεταξύ αυτών και τα ημι-αυτόνομα τώρα και τα πλήρως αυτόνομα στο μέλλον για τα οποία το EX90 θα διαθέτει το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Έτσι λοιπόν το ταμπλό προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο οπτικά από τη μεγάλη κάθετη οθόνη στο κέντρο του από την οποία ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του συστήματος infotainment και όχι μόνο.

Μια δεύτερη οθόνη, σε ρόλο πίνακα οργάνων όπου θα προβάλλονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό, υπάρχει ακριβώς πίσω από το τιμόνι.

Ο εξοπλισμός του νέου EX90 θα διαθέτει βεβαίως τόσο όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης όσο και μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ