ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford θα αλλάξει ριζικά τη γκάμα της

H Ford θα αλλάξει ριζικά τη γκάμα της
To Fiesta, που έκανε τη εμφάνισή του το 1976, εξελίχθηκε σε αυτά τα 45+ χρόνια σε μεγάλη εμπορική επιτυχία και τον Ιούνιο του 2023 θα ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια είναι στην ουσία ένα αποχαιρετιστήριο flash back σε ένα από τα πιο σημαντικά και επιτυχημένα μοντέλα της Ford.

To Fiesta, που έκανε τη εμφάνισή του το 1976, εξελίχθηκε σε αυτά τα 45+ χρόνια σε μεγάλη εμπορική επιτυχία και τον Ιούνιο του 2023 θα ολοκληρώσει τον κύκλο του. Όπως και τα S-Max και Galaxy.

Ο λόγος για αυτήν την απόφαση της Ford είναι η στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση, που σαφώς και δεν ευνοεί τα παραδοσιακά μοντέλα της κατηγορίας Β ή τα σούπερ μίνι αν προτιμάτε. Μάλιστα την τύχη του Fiesta αναμένεται να έχουν και άλλα γνωστά και καθιερωμένα μοντέλα αντίστοιχου μεγέθους που στην καλύτερη περίπτωση θα αντικατασταθούν από κάποια ηλεκτρικά.

Τα πλάνα της Ford πάντως περιλαμβάνουν την παρουσίαση συνολικά 7 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2024, εκ των οποίων τα τρία θα είναι επιβατικά και τα τέσσερα επαγγελματικά.

Η εταιρεία κάνει λόγο για πωλήσεις EVs που θα φτάσουν έως τις 600.000 μονάδες το 2025, ενώ σταδιακά η παραγωγή στο εργοστάσιο της Κολωνίας που έχει μετατραπεί σε κέντρο κατασκευής EVs θα φτάσει το 1,2 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ