ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Audi λέγεται πλέον Q8 e-tron

Αυτοκίνητο: Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Audi λέγεται πλέον Q8 e-tron
Κορυφαία έκδοση είναι η SQ8 e-tron με τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 504 ίππων

H Audi προχώρησε αφενός στην ανανέωση του μεγαλύτερου ηλεκτρικού SUV της γκάμας της και αφετέρου και στην αλλαγή της επωνυμίας του προκειμένου να εναρμονιστεί με τα άλλα EV της.

Έτσι λοιπόν το e-tron και e-tron Sportback έγιναν Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback αντίστοιχα και ξεχωρίζουν κυρίως από το διαφοροποιημένο εμπρός τους μέρος με τη ριζικά επανασχεδιασμένη μάσκα.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο πίσω μέρος και των δύο αμαξωμάτων, ενώ βελτιωμένη είναι σε κάθε περίπτωση και η αεροδυναμική.

Το εσωτερικό εναρμονίστηκε στα τελευταία δεδομένα των σύγχρονων Audi με δύο οθόνες (10,1 και 8,6 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα και έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Έμφαση έχει δοθεί και στη βιωσιμότητα με τη χρήση συνθετικού δέρματος και ανακυκλωμένων υλικών.

Από πλευράς εκδόσεων υπάρχουν πλέον τα Q8 50 e-tron και Q8 55 e-tron με peak απόδοση 341 και 409 ίππων αντίστοιχα, ενώ οι διαθέσιμες μπαταρίες είναι δύο. Η καθαρή ενεργειακή τους χωρητικότητα είναι 89 και 106 kWh και εξασφαλίζουν αυτονομία 480 και 600 χιλιομέτρων.

Κορυφαία έκδοση είναι η SQ8 e-tron με τρεις ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 504 ίππων.

Οι πωλήσεις των Audi Q8 e-tron και Q8 e-tron Sportback -ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πνευματική ανάρτηση- θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα με τιμή από 74.400 ευρώ στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ