ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό SUV της Aehra στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας πολυτελείας

Το ηλεκτρικό SUV της Aehra στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας πολυτελείας
Η Aehra με έδρα την Ιταλία παρουσίασε τα σχέδια ενός πολυτελούς SUV που μπορεί να μην έχει ακόμα όνομα αλλά έχει πλάνο παραγωγής

Η ηλεκτροκίνηση, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς και μικρούς κατασκευαστές να παρουσιάσουν αυτοκίνητα ακόμα και των κορυφαίων κατηγοριών.

Ένας τέτοιος κατασκευαστής είναι και η Aehra με έδρα την Ιταλία η οποία παρουσίασε τα σχέδια ενός πολυτελούς SUV που μπορεί να μην έχει ακόμα όνομα αλλά έχει πλάνο παραγωγής. Που προβλέπει την έναρξη των πωλήσεων τόσο του SUV που βλέπετε όσο και της λιμουζίνας που θα παρουσιαστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς στα μέσα του 2025.

Γεγονός είναι πως οι προδιαγραφές, στα χαρτιά προς το παρόν, του Aehra είναι εντυπωσιακές: μήκος 5,10 μέτρων και πλάτος 2,0 μέτρων, αεροδυναμικός συντελεστής 0,21(!), τέσσερις πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρικά προς τα πάνω και ένα σχεδιασμός Cab Forward προκειμένου να μεγιστοποιηθεί, σε συνδυασμό και με το μεταξόνιο των 3,0 μέτρων, ο χώρος στο εσωτερικό.

Από το οποίο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής εικόνες, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κορυφαία συστήματα υποβοήθησης και αυτόνομης οδήγησης.

Το σύστημα πρόωσης του Aehra SUV θα αποδίδει από 748 έως 816 ίππους και θα έχει μια μπαταρία 120 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία έως και 800 χιλιομέτρων.

Όσο για τις επιδόσεις οι άνθρωποι της εταιρείας κάνουν λόγο για τελική 265 χλμ./ ώρα, ενώ η τιμή θα κυμαίνεται από 160 έως 180 χιλιάδες ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ