ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mirrow Provocator έχει ίδιο μήκος με το Smart Fortwo αλλά θέσεις για τέσσερις

Το Mirrow Provocator έχει ίδιο μήκος με το Smart Fortwo αλλά θέσεις για τέσσερις

Το Smart Fortwo είναι το απόλυτο micro car, καθως με μήκος μόλις 2,69 μέτρων χωρά κυριολεκτικά παντού και παρκάρει ακόμα και κάθετα, ενώ οι δύο επιβάτες μετακινούνται χωρίς να νοιώθουν διόλου πιεσμένοι.

Το ίδιο ακριβώς μήκος έχει και το δημιούργημα του σχεδιαστή Alexander Malyshev, το Mirrow Provocator, που όμως έχει θέσεις για συνολικά 4. Θαύμα χώρων, ακόμα μεγαλύτερο από αυτό του Smart ή χρήση υψηλής τεχνολογίας που εξασφαλίζει επιπλέον εκατοστά ώστε να χωρέσουν και άλλα 2 καθίσματα;

Τίποτα από τα δύο μιας και η σκέψη του εμπνευστή του είναι τελείως μα τελείως απλή: αφού δεν μπορούσε να μεταβάλλει το μήκος αύξησε τις άλλες δύο διαστάσεις με αποτέλεσμα το Mirrow Provocateur να είναι πανύψηλο για επιβατικό, ξεπερνώντας εξωτερικά τα 2,0 μέτρα, αλλά και ιδιαίτερα φαρδύ, μιας και το πλάτος του προσεγγίζει και πάλι τα 2 μέτρα. Βλέποντάς το από το πλάι δηλαδή είναι σαν κύβος, ενώ ενδιαφέρον όσο και πρακτικό χαρακτηριστικό του είναι και η αεροπορική διάταξη των καθισμάτων του, δεξιά και αριστερά ενός διαδρόμου. Η είσοδος γίνεται από μια κανονική πόρτα στο πίσω μέρος του και δευκολύνεται από το εσωτερικό του ύψος των 180 εκατοστών. Όσο για τις πόρτες στα πλάγια παίζουν το ρόλο των εξόδων ανάγκης.

Η κίνηση του Mirrow Provocator εξασφαλίζεται είτε από έναν 3κύλινδρο turbo, βενζίνης η πετρελαίου, 1.500 κυβικών είτε από έναν ηλεκτροκινητήρα. Οι μπαταρίες στην τελευταία περίπτωση βρίσκονται στο δάπεδο και εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα, ενώ φυσικά υπάρχει και οι δυνατότητα συνδυασμού των δύο παραπάνω κινητήρων σε ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ