ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW: Η επωνυμία Golf θα συνεχίσει να υπάρχει

VW: Η επωνυμία Golf θα συνεχίσει να υπάρχει
Τι θα γίνει με τις γνωστές, παραδοσιακές ονομασίες μοντέλων που όλοι μας γνωρίζουμε

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της υπο-μάρκας ID, με τις ονομασίες να είναι αριθμητικές -ID.3, ID.4 κ.ο.κ.

Όσο τα ηλεκτρικά μοντέλα γίνονται περισσότερα και καθιερώνονται και όσο προχωρά η πορεία της συγκεκριμένης μάρκας αλλά και ολόκληρης της αυτοκίνησης προς την ηλεκτροκίνηση, τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με τις γνωστές, παραδοσιακές ονομασίες μοντέλων που όλοι μας γνωρίζουμε.

Ονομασίες σαν αυτήν του Golf, του διαχρονικού best seller της VW που έχει πίσω του μια ιστορία που προσεγγίζει το μισό αιώνα.

Την απάντηση έδωσε ο ισχυρός άντρας του ομίλου Thomas Schäfer, ο οποίος ανάφερε σε συνέντευξή του, με την ευκαιρία της έκθεσης του Λος Άντζελες, πως οι ιστορικές ονομασίες θα διατηρηθούν και στο μέλλον. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «θα ήταν τρελό να τις αφήσουμε να σβήσου και να ξεχαστούν».

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται και οι επωνυμίες GTI και R που είναι συνυφασμένες με τις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της VW, ενώ το πιο πιθανό είναι να μην χρησιμοποιηθεί η GTX, που εμφανίστηκε πρόσφατα, στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν το 2027 όταν με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό της VW αντικατασταθεί η τρέχουσα όγδοη γενιά του Golf η διάδοχός της που κατά εκτός απροόπτου θα είναι ηλεκτρική θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα ID. Golf.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ