ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η διάδοχος της Lamborghini Aventador θα είναι plug-in υβριδική

Αυτοκίνητο: Η διάδοχος της Lamborghini Aventador θα είναι plug-in υβριδική
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια απόδοση που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπερνά, έστω και οριακά, αυτή της επίσης plug-in υβριδικής Ferrari SF90 Stradale που φτάνει τους 1.001 ίππους

Η Aventador έχει γράψει τη δική της ιστορία στη γκάμα της Lamborghini μιας και είναι το πιο επιτυχημένο κορυφαίο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

Φυσικά στη Lamborghini θέλουν και η διάδοχός της που δεν έχει μεν ακόμα όνομα αλλά εξελίσσεται εντατικά, να έχει ανάλογη πορεία. Και προκειμένου να το εξασφαλίσουν αυτό κατέληξαν σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα, παρά τις ανησυχίες που είχαν αρχικά για την αύξηση του βάρους.

Έτσι θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα με αυτό στον εμπρός να εξασφαλίζει και την τετρακίνηση. Έτσι δεν θα υπάρχει άξονας μετάδοσης από τον V12 που είναι καινούργιος και παραμένει ατμοσφαιρικός, οπότε το όλο σύστημα μετάδοσης και πιο απλό γίνεται και κάποια κιλά εξοικονομούνται.

Με την παρουσία των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι λογικό και αναμενόμενο η συνδυαστική ισχύς να είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα δεδομένα της Aventador. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια απόδοση που κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπερνά, έστω και οριακά, αυτή της επίσης plug-in υβριδικής Ferrari SF90 Stradale που φτάνει τους 1.001 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ