ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η BMW 3.0 CSL είναι επετειακή, πανάκριβη και συλλεκτική

Αυτοκίνητο: Η BMW 3.0 CSL είναι επετειακή, πανάκριβη και συλλεκτική
Η βάση είναι η M4 και για αυτό ο κινητήρας της είναι ο εξακύλινδρος bi-turbo σε σειρά των 3.000 κυβικών που αποδίδει 560 ίππους και 550 Nm

To τμήμα Μ της BMW είναι ιδιαίτερα γνωστό μέσα από τα σπορ μοντέλα της βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της M GmbH χρησιμοποίησαν ως πηγή έμπνευσης την 3.0 CSL, ένα από τα εμβληματικά αγωνιστικά που είχε κυριαρχήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού στη δεκαετία του ’70 που είναι γνωστή και ως Batmobile, για να δημιουργήσουν ένα νέο, επετειακό και συλλεκτικό μοντέλο.

Πρόκειται για μια σύγχρονη 3.0 CSL που θα κατασκευαστεί μόλις σε 50 μονάδες. Η βάση είναι η M4 και για αυτό ο κινητήρας της είναι ο εξακύλινδρος bi-turbo σε σειρά των 3.000 κυβικών που αποδίδει 560 ίππους και 550 Nm.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο -χαρακτηριστική η μεγάλη πίσω αεροτομή και αυτή στην άκρη της οροφής που παραπέμπουν άμεσα στη διάσημη πρόγονο- που καταφέρνει να δημιουργήσει μια διαφορετική εικόνα και πολλά στοιχεία του οποίου είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα.

Ανθρακόνημα υπάρχει και στο εσωτερικό στο οποίο δεν υπάρχουν πίσω θέσεις αλλά θήκες για κράνη, ενώ το ότι η κατασκευή σε μεγάλο βαθμό γίνεται στο χέρι έχει σαν αποτέλεσμα η συναρμολόγηση να μην διαρκεί κάποιες ώρες αλλά 10 ολόκληρες μέρες.

Η 3.0 CSL είναι το πιο ειδικό σύγχρονο μοντέλο της BMW αλλά και το πιο ακριβό, μιας και η τιμή της θα ξεπερνά αισθητά τις 500.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ