ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Audi έκανε τα RS 6 και RS 7 ακόμα πιο δυνατά

Αυτοκίνητο: Η Audi έκανε τα RS 6 και RS 7 ακόμα πιο δυνατά
H performance λοιπόν είναι ακόμα πιο ισχυρή, μιας και ο V8 των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo αποδίδει εδώ 630 ίππους, 30 δηλαδή περισσότερους από τη στάνταρ εκδοχή του

Το RS 6 είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της Audi και πλέον, μαζί και με το αντίστοιχο RS 7 Sportback με το οποίο έχουν πολλά κοινά, έχει αποκτήσει μια νέα, κορυφαία έκδοση. Η οποία ονομάζεται performance.

H performance λοιπόν είναι ακόμα πιο ισχυρή, μιας και ο V8 των 4.000 κυβικών με τα διπλά turbo αποδίδει εδώ 630 ίππους, 30 δηλαδή περισσότερους από τη στάνταρ εκδοχή του. Η επιπλέον ισχύς εξασφαλίζει φυσικά και ένα ακόμα καλύτερο 0-100 χλμ./ ώρα -σε 3,4 δεύτερα.

Η μείωση του χρόνου κατά 0,2 δεύτερα οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στο ακόμα πιο γρήγορο σε ότι αφορά τις αλλαγές του αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ενώ το σύστημα μετάδοσης quattro διαθέτει για την περίσταση και ένα καινούργιο, αναβαθμισμένο κεντρικό διαφορικό.

Συνολικά υπάρχουν έξι προγράμματα οδήγησης, τα efficiency, comfort, auto, dynamic, καθώς και τα εξατομικευμένα RS1 και RS2, ενώ στάνταρ είναι και το RS Dynamic Package.

Το τελευταίο περιλαμβάνει το σύστημα δυναμικού ελέγχου της τετραδιεύθυνσης και την αύξηση της τελικής ταχύτητας στα 280 χλμ./ώρα. Προαιρετικά, με το RS Dynamic Plus, αυξάνεται και άλλο στα 305 χλμ./ ώρα, ενώ προστίθενται και τα κεραμικά δισκόφρενα RS.

Στο εσωτερικό, που διαφοροποιείται στα σημεία από τις στάνταρ εκδόσεις, οι στάνταρ οθόνες των 12,3 ιντσών του Audi virtual cockpit plus προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που αναβοσβήνει στη manual λειτουργία του κιβωτίου, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, υποδεικνύοντας τη βέλτιστη αλλαγή σχέσεων.

Επιπλέον, το Launch Control, εξασφαλίζει την ιδανική επιτάχυνση από στάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ