ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι νέες ηλεκτρικές BMW M θα έχουν τέσσερις κινητήρες

Οι νέες ηλεκτρικές BMW M θα έχουν τέσσερις κινητήρες
H BMW εξελίσσει ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που θα είναι φυσικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και θα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας

Η BMW έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες στα σπορ μοντέλα της M GmbH και φυσικά σκοπεύει να το κάνει και στο μέλλον με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής είναι η i4 M50, η iX M60 και η XM, ενώ η επόμενη γενιά θα είναι τελείως διαφορετική. Ήδη γίνονται δοκιμές στο δρόμο με το πρωτότυπο να έχει την εμφάνιση μιας i4, ενώ από τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει εντοπίζονται κάποιες διαφορές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο παραγωγής.

Η πιο σημαντική είναι τα αισθητά πιο φαρδιά μετατρόχια που επιβεβαιώνουν την πληροφορία που θέλει τις νέες BMW M να έχουν συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό.

Αυτό πέρα από μια σημαντική αύξηση της συνδυαστικής απόδοσης εξασφαλίζει και άλλα δυναμικά χαρακτηριστικά. Και αυτό γιατί η BMW εξελίσσει ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που θα είναι φυσικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και θα έχει μεγάλες δυνατότητες ανάκτησης ενέργειας.

Το πιο σημαντικό είναι πως θα υπάρχει η δυνατότητα μεταβολής της ροπής που καταλήγει σε κάθε τροχό μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου με ανάλογη μεταβολή και προσαρμογή και των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Ενδεικτική για αυτό είναι η σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί όπου το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Μ κάνει donut από στάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ