ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Profilee είναι μια ακόμα σπέσιαλ Bugatti Chiron

Αυτοκίνητο: Η Profilee είναι μια ακόμα σπέσιαλ Bugatti Chiron
Η μεγάλη αεροτομή, της επιτρέπει να φτάνει τα 380 χλμ./ ώρα τη στιγμή που η Pur Sport περιορίζεται στα 350

Η προσέγγιση της Bugatti όταν ο κύκλος ζωής των μοντέλων της τείνει στην ολοκλήρωσή του είναι δεδομένη: παρουσιάζει ειδικές εκδόσεις που αφενός αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών και αφετέρου της δίνουν την δυνατότητα να αυξήσει και άλλο τις τιμές τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Chiron Profilee, η οποία παρουσιάστηκε μεν τώρα αλλά έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται εδώ και δύο χρόνια.

Στην ουσία πρόκειται για μια λιγότερο σκληροπυρηνική εκδοχή της Pur Sport, χωρίς κάποια στοιχεία του αεροδυναμικού πακέτου της τελευταίας. Μεταξύ αυτών και της μεγάλη αεροτομής, κάτι που της επιτρέπει να φτάνει τα 380 χλμ./ ώρα τη στιγμή που η Pur Sport περιορίζεται στα 350.

Φυσικά και εδώ το ανθρακόνημα είναι μπόλικο, ειδική είναι και η μπλέ βαφή του αμαξώματος, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι ειδικής σχεδίασης ζάντες.

Από κει και πέρα τα ελατήρια είναι πιο σκληρά κατά 10% και οι πίσω τροχοί έχουν αυξημένο κατά 50% αρνητικό κάμπερ για ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια στις στροφές.

Ο W16 των 8.000 κυβικών και των τεσσάρων turbo αποδίδει και εδώ 1.500 ίππους και επιταχύνει την Profilee μέσα σε μόλις 2,3 δεύτερα από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα.

Αλλαγές πάντως υπάρχουν και στο καλυμμένο από άκρη σε άκρη με δέρμα εσωτερικό, καθώς η κονσόλα είναι διαφορετική.

Η Bugatti Chiron Profilee θα δημοπρατηθεί την 1η Φεβρουαρίου της νέας χρονιάς από την RM Sotheby’s και το πόσο με το οποίο θα πωληθεί θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ