ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εμβληματική Mercedes G-Class πάει παντού. Και στα σαλόνια και στα αλώνια

Η εμβληματική Mercedes G-Class πάει παντού. Και στα σαλόνια και στα αλώνια

Αν θέλει να κάνει κανείς μια λίστα με τα πιο σημαντικά SUV των τελευταίων δεκαετιών τότε σε περίοπτη θέση θα πρέπει να βάλει την G-Class της Mercedes.

Και αυτό όχι μόνο γιατί συνεχίζει ακάθεκτη για 37 συναπτά έτη, από το 1979 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ή γιατί εξακολουθεί να έχει αυτό το χαρακτηριστικά τετραγωνισμένο αμάξωμα, αλλά και γιατί όλα αυτά τα χρόνια εξελισσόταν και προσαρμοζόταν στα δεδομένα της εκάστοτε εποχής.

Έτσι ενώ ξεκίνησε ως εργαλείο τόσο για πολιτική όσο και για στρατιωτική χρήση -μεταξύ των στρατών στους οποίους έχει υπηρετήσει σε διάφορες εκδόσεις και ο Ελληνικός- εξελίχθηκε σε ένα όχημα με έντονo lifestyle χαρακτήρα. Στη διαμόρφωση του τελευταίου συνέβαλαν καίρια και οι ειδικές και φυσικά πανάκριβες εκδόσεις AMG, ενώ και οι πιο απλές απέκτησαν με την πάροδο των χρόνων έναν ξεκάθαρα πολυτελή προσανατολισμό.

Έτσι από εδώ και στο εξής όλες οι G-Class θα διαθέτουν σύστημα πολυμέσων τελευταίας γενιάς, πλήρη διασύνδεση, σύστημα πλοήγησης και μεγάλες δυνατότητες προσωποποίησης.

Mercedes G Class Professional 350d 17

H Mercedes G-Class Professional είναι πραγματικά για τα δύσκολα εκτός δρόμου και όχι μόνο. Πηγή: Mercedes

Από την άλλη στη Mercedes δεν ξεχνούν και τις ρίζες της G-Class, που ξεκίνησε ως G-Wagen και έτσι διαθέσιμη είναι και η έκδοσή της Professional. Στην οποία η απόσταση από τά εδάφος φτάνει τα 245 χιλιοστά, έναντι 235 της απλής εκδοχής, ενώ ταυτόχρονα έχει και μεγαλύτερες γωνίες πρόσβασης και διαφυγής (36 και 39 μοίρες αντίστοιχα, αντί των στάνταρ 30 μοιρών), που εξασφαλίζουν αυξημένες δυνατότητες κίνησής της πέρα από την άσφαλτο.

Ο κινητήρας είναι ο V6 diesel των 3.600 κ.εκ. που αποδίδει 245 άλογα και συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus, ενώ η μόνιμη τετρακίνηση έχει και κοντό κιβώτιο με 3 επιλογές καθώς και 100% κλείδωμα των διαφορικών, που επίσης αυξάνουν κατακόρυφα τις off-road ικανότητές της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ