ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτό το Tesla Model Y είναι έτοιμο για τα δύσκολα

Αυτοκίνητο: Αυτό το Tesla Model Y είναι έτοιμο για τα δύσκολα
Υψώνοντας την ανάρτηση κατά 35 χιλιοστά και τοποθετώντας ειδικά off road λάστιχα, σε συνδυασμό με επεκτάσεις των φτερών, με αποτέλεσμα η συνολική απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα απόλυτα ικανοποιητικά 22 εκατοστά

Το Model Y της Tesla μπορεί να είναι SUV αλλά σίγουρα δεν είναι φτιαγμένο για κάτι παραπάνω από έναν βατό χωματόδρομο.

Αν όμως θέλετε κάτι περισσότερο τη λύση δίνει η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Delta4x4, που με τις επεμβάσεις της το καθιστά πιο ικανό πέρα από την άσφαλτο.

Υψώνοντας την ανάρτηση κατά 35 χιλιοστά και τοποθετώντας ειδικά off road λάστιχα, σε συνδυασμό με επεκτάσεις των φτερών, με αποτέλεσμα η συνολική απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα απόλυτα ικανοποιητικά 22 εκατοστά.

Παράλληλα η σχάρα οροφής μαζί με τα διάφορα αξεσουάρ αλλά και τους πρόσθετους προβολείς -μπορούν να τοποθετηθούν και στον εμπρός προφυλακτήρα- του εξασφαλίζουν μια εμφάνιση σαν να είναι έτοιμο για το… Ράλι Ντακάρ.

Φυσικά όλα αυτά έχουν ένα κόστος, που είναι 900 ευρώ για την ανάρτηση, 4.500 ευρώ για τις ζάντες και τα λάστιχα, 2.900 ευρώ για τη σχάρα οροφής και συνολικά 2.700 ευρώ για τους προβολείς -900 για αυτούς της σχάρας και 1.800 για αυτούς του προφυλακτήρα.

Η Tesla πάντως πρόσθεσε στην έκδοση Performance του Model Y το πρόγραμμα Track Mode για κίνηση πέρα από την άσφαλτο, ενώ συνολικά επίκειται μια ανανέωσή του η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και τις πιο εξελιγμένες, κυλινδρικές μπαταρίες 4680.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ