ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσο λέτε ότι θα κοστίζει το Avenger, το πρώτο ηλεκτρικό Jeep;

Αυτοκίνητο: Πόσο λέτε ότι θα κοστίζει το Avenger, το πρώτο ηλεκτρικό Jeep;

Από την άνοιξη θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας το νέο Jeep, το Avenger, που ταυτόχρονα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό της αμερικανικής μάρκας που βεβαίως ανήκει στον όμιλο της Stellantis.

To Avenger θα έχει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες η οποία θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2023, ενώ στη χώρα μας δεν θα έρθει και με συμβατικό κινητήρα βενζίνης όπως στην Ιταλία και την Ισπανια.

Την άνοιξη διαθέσιμη θα είναι η μονοκινητήρια, προσθιοκίνητη εκδοχή του και η τιμή της, μετά την αφαίρεση της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» θα είναι της τάξης των 30.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα και το Avenger συνεχίζει την πολύ παράδοση των Jeep στις μη ασφαλτοστρωμένες διαδρομές. Σε αυτό συμβάλλουν τόσο οι πολύ μικροί πρόβολοί του -εδώ θετικό ρόλο παίζει και η ηλεκτροκίνηση- καθώς και η αυξημένη απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος.

Που με τη σειρά της εξασφαλίζει πολύ καλές γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), ράμπας (20 μοίρες) και διαφυγής (32 μοίρες).

Επίσης στάνταρ είναι, για πρώτη φορά σε προσθιοκίνητο Jeep, τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το πρώτο, ανάλογα με τις συνθήκες (π.χ. λάσπη, άμμος, χιόνι, κτλ.) ρυθμίζει κατάλληλα τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Το δεύτερο εξασφαλίζει ότι το Avenger θα κατέβει και τις πιο απότομες κατηφόρες με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια, ενώ οι ειδικές πλαστικές ποδιές στους προφυλακτήρες εξασφαλίζουν ότι οι μικρο-επαφές με πέτρες ή κλαδιά (ή πεζοδρόμια στο αστικό περιβάλλον) δεν επιφέρουν ορατά σημάδια στο υλικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ