ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσοι μπορούν να μπουν και να ταξιδέψουν σε ένα Seat Alhambra;

Αυτοκίνητο: Πόσοι μπορούν να μπουν και να ταξιδέψουν σε ένα Seat Alhambra;

Στο παρελθόν βλέπαμε κατά καιρούς φωτογραφίες ή βίντεο που απαντούσαν στο ερώτημα πόσοι άνθρωποι χωρούν σε ένα Σκαραβαίο της Volkswagen ή σε ένα Fiat Panda. Και «θαυμάζαμε» πόσοι δένονταν κυριολεκτικά κόμπος για να μπουν μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα για να δουν ενδεχομένως το επίτευγμά και στο βιβλίο Guinness των ρεκόρ.

Αν αυτές οι προσπάθειες ήταν εντυπωσιακές αυτό που είδαν οι αστυνομικοί στα σύνορα Γερμανίας και Ελβετίας ανήκει στη στρατόσφαιρα του απίθανου. Και αυτό γιατί όταν στάματησαν ένα εφταθέσιο Seat Alhambra, που είχε ξεκινήσει κάπου από την Πολωνία και είχε προορισμό τη Βέρνη στην Ελβετία, βγήκαν από μέσα ούτε λίγο ούτε πολύ 23 άνθρωποι. Εννέα ενήλικες και δεκατέσσερα παιδιά...

Που ήταν... παστωμένοι για αρκετές ώρες και πολλά χιλιόμετρα μιας και η ταχύτητα του... αυτοσχέδιου υπεραστικού λεωφορείου θα ήταν αρκετά χαμηλή.

Όταν οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν το μέτρημα και… συνήλθαν από την έκπληξη έκαναν το αναμενόμενο: έκοψαν ένα (υψηλό) πρόστιμο στον οδηγό και έστειλαν τους 16 στον τελικό τους προορισμό, τη Βέρνη, με κάποιο άλλο μέσο μιας και όπως είπαμε το περί ου ο λόγος Seat Alhambra είναι εφταθέσιο.

Ένα καλό ερώτημα εδώ είναι που είχαν βάλει τις αποσκευές τους γιατί αποκλείεται να μην είχαν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ