ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW παρουσιάζει με το i Vision Dee Concept το μέλλον της

Η BMW παρουσιάζει με το i Vision Dee Concept το μέλλον της
Το πρώτο μοντέλο θα αποτελεί ουσιαστική την ηλεκτρική διάδοχο της επιτυχημένης σειράς 3, ενώ θα ακολουθήσουν και SUV

H BMW έχει ήδη δρομολογήσει τη νέα γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων, που θα κάνει την εμφάνισή της το 2025 με την ιστορική για τη βαυαρική μάρκα ονομασία Neue Klasse.

Το πρώτο μοντέλο θα αποτελεί ουσιαστική την ηλεκτρική διάδοχο της επιτυχημένης σειράς 3, ενώ θα ακολουθήσουν και SUV.

Στη CES, στο Λας Βέγκας, η BMW με τον i Vision Dee Concept έδωσε μια πρώτη εικόνα όχι της Neue Klasse αλλά της σχεδιαστικής προσέγγισης που θα ακολουθήσει. Και η οποία θα χαρακτηρίζεται από λίγες και απλές γραμμές.

Όσο για τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μάρκας, το «σπάσιμο» στην πίσω κολώνα και τους διπλούς προβολείς έχουν προσαρμοστεί στη νέα εποχή και τα δεδομένα της.

Minimal είναι και ο σχεδιασμός του εσωτερικού, όπου κυριαρχεί το «τετράγωνο» τιμόνι, ενώ επιφάνειες αφής για τον έλεγχο των λειτουργιών υπάρχουν τόσο σε αυτό όσο και στο ταμπλό.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι το Head Up Display που καλύπτει όλο το παρμπρίζ και θα είναι στάνταρ στη Neue Klasse. Το HUD θα συνδυάζεται και με εικονική πραγματικότα πέντε επιπέδων. Το τελευταίο επίπεδο πραγματικός θα είναι μόνο ο δρόμος, ενώ οι απέξω θα βλέπουν εικονικές απεικονίσεις του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Ταυτόχρονα η (κλειστή) μάσκα θα λειτουργεί ως επιφάνεια προβολής μηνυμάτων για την επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η τεχνολογία Ε Ink για τη βαφή του αμαξώματος που επιτρέπει την εναλλαγή μέχρι και 32 διαφορετικών αποχρώσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ