ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BYD επιτίθεται με νέα μάρκα και ηλεκτρικό supercar 1.115 ίππων

Η BYD επιτίθεται με νέα μάρκα και ηλεκτρικό supercar 1.115 ίππων

Η BYD, η κινέζικη εταιρεία που δραστηριοποιείται τόσο στην παραγωγή μπαταριών όσο και αυτοκινήτων, ενισχύεται συνεχώς, είναι μια από τις πλέον ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες και γιατί φιλοδοξεί στο άμεσο μέλλον να κοιτά την Tesla στα μάτια.

Στα πλαίσια αυτής της επέκτασής της πρόσθεσε μια ακόμα μάρκα στον όμιλό της. Πρόκειται για την Yangwang, που θα δραστηριοποιείται στην κατηγορία πολυτελείας και ήδη έχει έτοιμα δύο μοντέλα.

Το ένα είναι ένα υπερ-SUV, το U8, και το άλλο το υπερ-αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας. Που ονομάζεται U9, έχει εμφάνιση με ευρωπαϊκό στυλ σε μεγάλο βαθμό, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, καθώς και ένα μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με μια αεροτομή τύπου «φτερού καρχαρία».

Μέχρι στιγμής η Yangwang δεν ανακοινώνει κάτι περισσότερο από το 0-100 χλμ./ ώρα που ολοκληρώνεται σε μόλις 2,0 δεύτερα. Το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιηθεί και εδώ το σύστημα πρόωσης του U8 που αποτελείται από τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, έναν σε τροχό και στο SUV αποδίδει συνδυαστικά 1.115 ίππους.

Στο U9 το νούμερο αυτό μπορεί και να είναι ακόμα πιο μεγάλο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τιμή του των 138.000 δολαρίων (στην Κίνα) δεδομένης της ισχύος και των επιδόσεών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ