ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά Peugeot θα έχουν στοιχεία από το Inception Concept

Τα μελλοντικά ηλεκτρικά Peugeot θα έχουν στοιχεία από το Inception Concept
Το ενδιαφέρον πρωτότυπο της Peugeot διαθέτει τεχνολογία 800 Volt και δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά 500 kW (680 ίππους)

To πρωτότυπο Inception που αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες στη CES η Peugeot έπειτα από αρκετά teasers έχει ομολογουμένως μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αποκαλύπτει σε κάποιο βαθμό τη λογική που θα ακολουθήσει η γαλλική εταιρεία για τα μελλοντικά EV της.

Το Inception Concept λοιπόν βασίζεται στο πλαίσιο STLA της Stellantis στην οποία ανήκει η Peugeot και το μήκος του φτάνει τα 5,0 μέτρα. Από την άλλη το ύψος του είναι μόλις 1,34 μέτρα, γεγονός που του εξασφαλίζει μια συνολικά δυναμική εικόνα.

Με γυάλινες επιφάνειες 7,25 τετραγωνικών μέτρων από το ειδικό κρύσταλλο Narima, που χρησιμοποιεί και η NASA για τα κράνη των αστροναυτών της.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του Inception, με το steer by wire τετράγωνο τιμόνι που είναι εμπνευσμένο από τα video games.

Μεταξύ των συστημάτων που αξίζουν ιδιαίτερης μνείας είναι και αυτό της αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου που όταν ενεργοποιείται το τιμόνι μετατοπίζεται προκειμένου να προκύψει ένα πιο άνετος χώρος για τους επιβαίνοντες.

Το ενδιαφέρον πρωτότυπο της Peugeot διαθέτει τεχνολογία 800 Volt και δύο ηλεκτροκινητήρες που εξασφαλίζουν την τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά 500 kW (680 ίππους). Που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα.

Η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh, με αποτέλεσμα η αυτονομία να φτάνει τα 800 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ