ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η καινούργια Porsche Panamera βράζει στο ζουμί της σε δοκιμές στη Νότιο Αφρική

Η καινούργια Porsche Panamera βράζει στο ζουμί της σε δοκιμές στη Νότιο Αφρική

O ήλιος είναι καυτός, η σκόνη πυκνή και οι λακκούβες στο χωματόδρομο θυμίζουν μικρές χαράδρες και ταρακουνούν συθέμελα το αυτοκίνητο. Ο κινητήρας έχει ανάψει κυριολεκτικά κυριολεκτικά και ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι τον πιέζει ανελέητα, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Προφανής για τους εξωτερικούς παρατηρητές, καθώς το κονβόϊ των ελάχιστα καμουφλαρισμένων μαύρων Porsche με τα γερμανικά νούμερα που κινείται στους σκονισμένους δρόμους της Νότιας Αφρικής φυσικά και εξυπηρετεί κάποιο σκοπό. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τις δοκιμές του καινούργιου μοντέλου -πρόκειται για τη 2η γενιά της Panamera, της λιμουζίνας της Porsche- κάτω από πραγματικά σκληρές συνθήκες και τη συλλογή στοιχείων και δεδομένων.

Έχουν προηγηθεί άλλες δοκιμές, στο πολικό ψύχος του αρκτικού κύκλου, καθώς και χιλιάδες χιλιόμετρα σε πίστες και δημόσιους δρόμους, με βαρύ αρχικά καμουφλάζ και καλυμμένο εσωτερικό, ενώ τα πάντα ξεκίνησαν από προσομοιώσεις σε υπερ- υπολογιστές και αρχικές δοκιμές στο ιδιόκτητο κέντρο εξέλιξης της γερμανικής εταιρείας.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές η στάνταρ που ακολουθείται στην εξέλιξη κάθε νέου μοντέλου, προκειμένου να είναι έτοιμο, ολοκληρωμένο και ει δυνατόν χωρίς προβλήματα νεότητας στην επίσημη πρεμιέρα του.

Αυτή για τη νέα Porsche Panamera θα είναι στις αρχές Οκτωβρίου στην έκθεση στο Παρίσι, ενώ το ελαφρύ καμουφλάζ των αυτοκινήτων στις φωτογραφίες μας επιτρέπει να διακρίνουμε την πιο κομψή σχεδίασή της σε σχέση με την τρέχουσα γενιά. Κατά τα άλλα οι βασικές γραμμές του πεντάθυρου αμαξώματος έχουν διατηρηθεί, ενώ ενδιαφέρον είναι πως για πρώτη φορά στην ιστορία της μάρκας θα υπάρχει και έκδοση στέισον. Ακριβέστερα Shooting Brake, όπως είναι η επίσημη ονομασία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ