ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Mercedes CLA ανανεώθηκε - Και ως Coupe και ως Shooting Brake

Αυτοκίνητο: Η Mercedes CLA ανανεώθηκε - Και ως Coupe και ως Shooting Brake

H Mercedes συνεχίζει τα facelift των βασικών προσθιοκίνητων μοντέλων της με την CLA αυτή τη φορά να εμφανίζεται ανανεωμένη. Και ως Coupe και ως Shooting Brake.

Έτσι λοιπόν η καινούργια της εκδοχή ξεχωρίζει από το διαφοροποιημένο εμπρός μέρος και τη νέα μάσκα με τα διακοσμητικά αστέρια. Πίσω ξεχωρίζει ο επανασχεδιασμένος διαχύτης, ενώ διευρύνθηκε και η χρωματική παλέτα για το αμάξωμα και υπάρχουν και νέας σχεδίασης ζάντες. Που ξεκινούν πλέον από τις 17 ίντσες.

Στο εσωτερικό η διάταξη των οθονών περιλαμβάνει πλέον στη βασική της εκδοχή μια με διαγώνιο 7,0 ιντσών και μια μεγαλύτερη των 10,25 ιντσών. Παράλληλα το σύστημα infotainment MBUX αναβαθμίστηκε στην τελευταία και πιο σύγχρονη εκδοχή του, ενώ αυξήθηκε και το ποσοστό των ανακυκλωμένων υλικών που χρησιμοποιούνται στο διάκοσμο.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά σε ότι αφορά τα σύνολα βενζίνης, που πλέον είναι όλα εξηλεκτρισμένα, από την C 180 των 1.332 κυβικών και των 136 ίππων. Η αντίστοιχη diesel είναι η C 180 d των 1.950 πλέον κυβικών και των 116 ίππων.

Στην κορυφή υπάρχουν και πάλι οι AMG. H CLA 35 4MATIC των 306 ίππων που πλέον έχει και αυτή ήπια υβριδική υποβοήθηση και η κορυφαία CLA 45 S 4MATIC+.

Όσο για την plug-in υβριδική CLA 25 e συνδυάζει τον τετρακύλινδρο των 1.332 κυβικών και των 163 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και μια μπαταρία 15,6 kWh.

Έτσι η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 218 ίππους και η ηλεκτρική αυτονομία από 71 έως και 82 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ