ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πιο μικρές Mercedes θα αποκτήσουν το δικό τους hyperscreen

Οι πιο μικρές Mercedes θα αποκτήσουν το δικό τους hyperscreen
H λογική της κάλυψης όλου του ταμπλό από άκρη σε άκρη θα υιοθετηθεί και στα πιο προσιτά της μοντέλα

Οι οθόνες έχουν μπει για τα καλά στα καινούργια μοντέλα και στη ζωή των οδηγών και χωρίς αμφιβολία η πιο εντυπωσιακή εκδοχή είναι το Hyperscreen της Mercedes.

Το σύμπλεγμα οθονών που στα κορυφαία μοντέλα της γερμανικής εταιρείας καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό από άκρη σε άκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στα πλαίσια της φιλοσοφίας αναβάθμισης που θέλει να ακολουθήσει η Mercedes για όλη της τη γκάμα η λογική της κάλυψης όλου του ταμπλό από άκρη σε άκρη θα υιοθετηθεί και στα πιο προσιτά της μοντέλα.

Αυτά που θα βασίζονται στο νέο πλαίσιο MMA (Mercedes Modular Architecture) που εξελίσσεται και θα υποστηρίζει πλήρως ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης, αλλά και κλασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι οποίοι πιθανότατα θα παίζουν το ρόλο του range extender.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα θα έχουν και ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα infotainment, μέρος του οποίου θα είναι και η οθόνη που προαναφέραμε. Πιο συγκεκριμένα θα είναι η Curved Ultrawide Display που παρουσίασε η Continental στην τελευταία CES. Το πλάτος της θα φτάνει τα 129 εκατοστά και θα αποτελείται από 3.000 διόδους Matrix.

Η μαζική της παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει το 2025, οπότε κάπου τότε θα παρουσιαστούν και οι πρώτες Mercedes με hyperscreen.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ