ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Lamborghini Countach είναι σα να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο

Αυτή η Lamborghini Countach είναι σα να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο
Συλλέκτες από όλο τον κόσμο, φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια για να την αποκτήσουν

Η Countach της Lamborghini δεν είναι μόνο το πρώτο κατά πολλούς hypercar της ιστορίας αλλά και ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και σίγουρα όνειρο ζωής για πολλούς για να την αποκτήσουν ακόμα και τώρα δεκαετίες μετά το τέλος της παραγωγής της.

Η αγοράς μιας Countach ίσως ήταν όνειρο και για το γιατρό από το Ντιτρόιτ που ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης της Lamborghini των φωτογραφιών μας. Την αγόρασε το 1990 και είναι η επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του μοντέλου.

Η τιμή της τότε ήταν 275.000 δολάρια, που αντιστοιχούν σήμερα, με βάση τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, σε 615.000 δολάρια.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως ο γιατρός δεν την οδήγησε σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 249(!) χιλιόμετρα στο κοντέρ και να είναι σαν να βγήκε μόλις από την πύλη του εργοστασίου στην Sant’ Agata Bolognese.

Ακόμα και τα λάστιχα που φορά είναι αυτά με τα οποία παραδόθηκε, οπότε πρόκειται κυριολεκτικά για μη μηχανή του χρόνου, που φυσικά προκαλεί το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλον τον κόσμο.

Οι οποίοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της RM Sotheby’s που την πουλά σε δημοπρασία στο Φένιξ της Αριζόνα θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια για να την αποκτήσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ