ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Continental παρουσίασε τιμόνι που αναγνωρίζει χειρονομίες

Η Continental παρουσίασε τιμόνι που αναγνωρίζει χειρονομίες

Οι δυνατότητες επικοινωνίας του οδηγού με τη μηχανή είναι ένα θέμα στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα διαθέσιμα συστήματα έχουν γίνει πλέον πάρα πολλά και αφορούν την άνεση, την ασφάλεια και βέβαια τη διασύνδεση και ο χειρισμός τους πρέπει να γίνεται αφενός εύκολα και αφετέρου χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο.

Από τις πλέον εξελιγμένες λύσεις είναι οι φωνητικές εντολές και ο έλεγχος με τη βοήθεια χειρονομιών, ενώ στην προσπάθεια εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης η Continental παρουσίασε πρόσφατα ένα τιμόνι που αναγνωρίζει χειρονομίες.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτηθείτε πως μια εταιρεία ελαστικών παρουσίασε ένα high tech τιμόνι σημειώστε πως ναι μεν η Continental είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως από την άλλη όμως είναι και ένας από τους πλέον σημαντικούς προμηθευτές εξαρτημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο οποίος διαθέτει και έναν ιδιαίτερα δυναμικό τμήμα έρευνας και εξέλιξης.

continental gesture control steering wheel 3

Το οποίο παρουσίασε το καινοτόμο τιμόνι που προαναφέραμε, που αναγνωρίζει τέσσερις συγκεκριμένες κινήσεις των χεριών, με τη βοήθεια των οποίων γίνεται η ρύθμιση του συστήματος πλοήγησης, η επιλογή εφαρμογών (apps) και μουσικής, η απάντηση κλήσεων και ο έλεγχος του υπολογιστή ταξιδίου.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι όλες αυτές οι επιλογές γίνονται εύκολα και χωρίς να χρειαστεί ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ