ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Mazda CX-90 είναι ένα μεγάλο και πολυτελές SUV

Το νέο Mazda CX-90 είναι ένα μεγάλο και πολυτελές SUV

Η Mazda προσθέτει συνεχώς νέα μοντέλα στη γκάμα της και αυτή τη φορά σειρά είχε το CX-90. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της, με την οποία δηλώνει το παρόν και στη μεγάλη κατηγορία των SUV.

Προς το παρόν το CX-90, που ακολουθεί κατά γράμμα την πιο σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση της ιαπωνικής εταιρείας, θα είναι διαθέσιμη στη Βόρειο Αμερική, αλλά δεν θα μας εκπλήξει αν κάποια στιγμή το δούμε και στην Ευρώπη.

Τη λογική της Mazda, με τη μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό η οποία όμως δεν είναι touch ακολουθεί και το εσωτερικό. Που είναι εξαθέσιο και πολυτελές, συνδυάζοντας για το διάκοσμο δέρμα, ύφασμα και ξύλο.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει το πιο ισχυρό σύνολο που έχει παρουσιάσει η Mazda. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Πρόκειται για έναν εξακύλινδρο σε σειρά βενζίνης, turbo με 3.000 κυβικά και 345 ίππους ο οποίος συνδυάζεται τόσο με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων όσο και με την τετρακίνηση.

Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι στάνταρ και στην plug-in υβριδική έκδοση. Εδώ ένας ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος 2.500 κυβικών συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 17,8 kWh. H ηλεκτρική αυτονομία είναι περίπου 60 χιλιόμετρα και η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 327 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ