ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 ως στρατηγικός συνεργάτης της Oracle Red Bull Racing

Η Ford επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 ως στρατηγικός συνεργάτης της Oracle Red Bull Racing
«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, η Ford επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 καθώς προχώρησε σε μία μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την Red Bull Powertrains για την ανάπτυξη της υβριδικής μονάδας ισχύος επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιείται στην F1 από τη σεζόν του 2026 και μετά.

Η Red Bull Ford θα παρέχει τις μονάδες ισχύος για τις ομάδες Oracle Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri από το 2026 έως τουλάχιστον το 2030.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford, η οποία ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συνετέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας. «Η Ford, μαζί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, την Oracle Red Bull Racing, επιστρέφει στην κορυφή του σπορ, φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο».

Ξεκινώντας το 2023, η Ford και η Red Bull Powertrains θα εργαστούν για την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος που θα αποτελεί μέρος των νέων τεχνικών κανονισμών, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτροκινητήρα 350 kW και ενός νέου κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα είναι συμβατός με πλήρως βιώσιμα καύσιμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη σεζόν του 2026.

Η Ford θα παρέχει τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς στους οποίους μπορεί να προσθέσει αξία στην κορυφαία ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι τομείς που θα διερευνηθούν από κοινού εντοπίζονται στην ανάπτυξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς και σε βασικές εξελίξεις, όπως η τεχνολογία των κυψελών μπαταριών και του ηλεκτροκινητήρα, το λογισμικό ελέγχου της μονάδας ισχύος και η ανάλυση δεδομένων.

Η Ford συνολικά θα επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.. Είναι η Νο 2 εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ χάρη στην επιτυχία του F-150 Lightning και της Mustang Mach-E, καθώς και ηγέτης της αγοράς σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο με το E-Transit.

Το 2026, η Ford θα είναι ο μόνος κατασκευαστής που θα συμμετέχει σε κατηγορίες αγώνων από τη βάση της πυραμίδας μέχρι τη Φόρμουλα 1 που περιλαμβάνει τους θεσμούς WEC και IMSA, τον 24ωρο αγώνα του Le Mans με Mustang GT3, το WRC με το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, το Baja 1000 με τα Ranger Raptor και Bronco και τα NASCAR, NHRA και Supercars με την Mustang.

Στην αρχική μας φωτογραφία βλέπετε ένα μονοθέσιο της F1 στα χρώματα της Ford όπως αναρτήθηκε στο https://www.reddit.com/user/bullystoke/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ