ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ferrari με ρεκόρ πωλήσεων, εργαζόμενοι Ferrari με μπόνους ρεκόρ

Ferrari με ρεκόρ πωλήσεων, εργαζόμενοι Ferrari με μπόνους ρεκόρ
Οι μεγαλύτερες πωλήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα και μεγαλύτερα κέρδη, που για φέτος έφτασαν τα 939 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο ευοίωνο

Οι οικονομικές κρίσεις που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: δεν επηρεάζουν τα προϊόντα πολυτελείας. Μεταξύ αυτών και τα high end αυτοκίνητα όπως είναι και αυτά της Ferrari.

Έτσι κατά τη διάρκεια του 2022, που ο πληθωρισμός επανήλθε δριμύτερος μετά από πολλά χρόνια, η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Και να φτάνουν συνολικά τις 13.221 μονάδες, νούμερο που στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν το έπιανε σε μια τριετία. Και αν…

Οι μεγαλύτερες πωλήσεις είχαν σαν αποτέλεσμα και μεγαλύτερα κέρδη, που για φέτος έφτασαν τα 939 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο ευοίωνο.

Ένας από τους λόγους είναι και η παρουσία της Purosangue, του πρώτου SUV στην ιστορία της εταιρείας, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη προπωληθεί για την επόμενη διετία, ενώ ένας δεύτερος είναι και η διάδοχος της 812 Superfast που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2023.

Η διοίκηση πάντως της Ferrari, με επικεφαλής τον Benedetto Vigna, αναγνώρισε τη συμβολή των εργαζομένων σε αυτήν την επιτυχία και έτσι θα καταβάλει μπόνους. Το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις αναμένεται να φτάσει το ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 13.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ