ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η BMW ανανέωσε τις Χ5 και X6

Αυτοκίνητο: Η BMW ανανέωσε τις Χ5 και X6
Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από δύο εξακύλινδρους βενζίνης και diesel των 3.000 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48 Volt που αποδίδουν 380 και 298 ίππους αντίστοιχα

Στο facelift των μεγάλων SUV της, των X5 και X6 προχώρησε η BMW, έχοντας τη λογική της συνολικής αναβάθμισής τους. Έτσι και τα δύο απέκτησαν ένα επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος με νέους προβολείς, προφυλακτήρες και μάσκα. Η τελευταία μάλιστα στα εξακύλινδρα μοντέλα μπορεί να είναι και προαιρετικά φωτιζόμενη.

Ενδιαφέρον είναι πως πλέον η γραμμή xLine είναι στάνταρ στην X5, ενώ όλες οι X6 περιλαμβάνουν στο βασικό τους εξοπλισμό το M Sport package Pro.

Στο εσωτερικό η μεγάλη αλλαγή είναι η υιοθέτηση της Curved Display, που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και της οθόνης αφής των 14,9 ιντσών του συστήματος infotainment. Που είναι βέβαια το πιο εξελιγμένο που έχει στη διάθεσή του ο όμιλος της BMW.

Ταυτόχρονα έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, ενώ συνολικά έχει εμπλουτιστεί ο εξοπλισμός, τόσο ο βασικός όσος και ο προαιρετικός.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από δύο εξακύλινδρους βενζίνης και diesel των 3.000 κυβικών με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48 Volt που αποδίδουν 380 και 298 ίππους αντίστοιχα.

Η plug-in υβριδική BMW X5 xDrive 50e είναι πλέον αναβαθμισμένη με συνδυαστική απόδοση 490 ίππων και μεγαλύτερη μπαταρία 25,7 kWh, που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που κυμαίνεται από 94 έως και 110 χιλιόμετρα.

Κορυφαίες είναι οι Χ5 και Χ6 Μ60i xDrive που αντικαθιστούν τις μέχρι τώρα Μ50i και κινούνται από την τελευταία έκδοση του V8 των 4.400 κυβικών που έλκει την καταγωγή του από το αντίστοιχο σύνολο των καθαρόαιμων μοντέλων Μ.

Η απόδοσή του φτάνει τους 530 ίππους και επιταχύνει από στάσης έως τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,3 δεύτερα.

Οι ανανεωμένες BMW X5 και Χ6 θα είναι διαθέσιμες από τον Απρίλιο και οι τιμές του αναμένονται αυξημένες σε σχέση με τις τρέχουσες που ξεκινούν από τις 96.400 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ