ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Hyundai μπορεί να παρουσιάσει ένα supercar

H Hyundai μπορεί να παρουσιάσει ένα supercar

H Hyundai μπορεί να έχει αναστείλει την ιδέα ενός supercar αλλά δεν την έχει εγκαταλείψει.

Τα πάντα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες όταν ο πρώην επικεφαλής του τμήματος Ν της κορεάτικης εταιρείας, ο Γερμανός Albert Biermann, είχε αποκαλύψει τα πλάνα ενός supercar με τα σήματα της Hyundai και τον κινητήρα στο κέντρο.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε το «πάγωμα» της εξέλιξής του, ενώ πριν από λίγες μέρες ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Hak Soo Ha ανέφερε πως το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί οριστικά και πως υπάρχουν ελπίδες για την υλοποίησή του.

Χαρακτηριστικά είπε «σε αυτό το στάδιο προσπαθούμε να τo καταστήσουμε οικονομικά βιώσιμο, να κάνουμε έναν προγραμματισμό και μεταξύ άλλων να αποφασίσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα βασίζεται».

Σύμφωνα με τον Biermann πάντως το συγκεκριμένο μοντέλο, αν υλοποιηθεί, θα κληθεί να παίξει ένα ρόλο ανάλογο με αυτό του NSX στη γκάμα της Honda, ενώ όλα είναι ανοιχτά και για το σύστημα πρόωσης που θα επιλεγεί.

Ο πολύπειρος Γερμανός πάντως, που στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του τμήματος M της BMW, είπε πως ένα από τα εμπόδια ήταν και η υψηλή τιμή του που θα ξεπερνούσε τις 140.000 ευρώ.

Στο πόσο προσιτό θα είναι, πάντα με τα δεδομένα των supercars, στάθηκε πάντως και ο Hak Soo Ha.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ