ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ανανέωσε και εξηλέκτρισε και τις κορυφαίες X5 και X6 M Competition

Η BMW ανανέωσε και εξηλέκτρισε και τις κορυφαίες X5 και X6 M Competition
Είναι τα πρώτα καθαρόαιμα Μ μοντέλα που έχουν και ηλεκτρική υποβοήθηση, με τη μορφή ενός ήπια υβριδικού συστήματος 48V, που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 12 ίππων και 200 Nm, ενσωματωμένο στο καινούργιο αυτόματο κιβώτιο Μ Steptronic των 8 σχέσεων

Το στάδιο του facelift των μεγάλων SUVs της BMW ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των νέων εκδοχών των κορυφαίων εκδόσεών τους. Των X5 και X6 M Competition, που δεν ακολούθησαν μόνο τη λογική της αναβάθμισης αλλά και αυτή του εξηλεκτρισμού.

Έτσι λοιπόν είναι τα πρώτα καθαρόαιμα Μ μοντέλα που έχουν και ηλεκτρική υποβοήθηση, με τη μορφή ενός ήπια υβριδικού συστήματος 48V, που περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 12 ίππων και 200 Nm, ενσωματωμένο στο καινούργιο αυτόματο κιβώτιο Μ Steptronic των 8 σχέσεων.

Καινούργιος είναι όπως και ο V8 με τα διπλά turbo και τα 4.400 κυβικά που αποδίδει πλέον 625 ίππους και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δεύτερα και μια τελική 250 χλμ./ ώρα. Που αυξάνεται στα 290 με το γνωστό M Drivers Package.

Από εκεί και πέρα η τετρακίνηση M xDrive έχει αναβαθμιστεί καθώς και το ενεργό Μ διαφορικό, ενώ η ενεργητική ανάρτηση M Professional με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ είναι πλέον μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Οπτικά οι τελευταίες εκδοχές των top Χ5 και X6 διακρίνονται από την καινούργια, μαύρη μάσκα τους που μαζί με τους νέους προβολείς αποτελούν μέρος του ανασχεδιασμένου εμπρός μέρους.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό η πιο σημαντική αλλαγή είναι η υιοθέτηση του επιβλητικού Curved Display σε συνδυασμό με την αναβάθμιση τόσο του infotainment στην πιο εξελιγμένη εκδοχή του όσο και των συστημάτων υποβοήθησης.

Στα τελευταία περιλαμβάνεται προαιρετικά το Parking Assistant Professional που λειτουργεί ενώ ο οδηγός μπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 200 μέτρων από το αυτοκίνητο.

Στη χώρα μας οι νέες BMW X5 και X6 M Competition αναμένεται να σπάσουν από πλευράς τιμής το ορόσημο των 200.000 ευρώ, μιας και οι εκδόσεις που αντικαθιστούν κοστίζουν 194.700 και 198.800 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ