ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τώρα από την αυτοκινητοβιομηχανία λείπουν οδηγοί φορτηγών

Τώρα από την αυτοκινητοβιομηχανία λείπουν οδηγοί φορτηγών
Στα εργοστάσια συσσωρεύονται έτοιμα αυτοκίνητα τα οποία οι νέοι τους ιδιοκτήτες ανυπομονούν να τα πάρουν στα χέρια τους αλλά δεν μπορούν να τους παραδοθούν

Οι ελλείψεις στην αυτοκινητοβιομηχανία όχι μόνο καλά κρατούν και επηρεάζουν τους χρόνους παράδοσης των καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά έχουν και… μεγάλη γκάμα.

Η αρχή έγινε και τα τσιπς που εξακολουθούν να είναι σε έλλειψη, η συνέχεια έφερε ελλείψεις σε καλωδιώσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μετά δεν υπήρχαν αρκετά πλοία για τη μεταφορά των αυτοκινήτων δια θαλάσσης και τώρα λείπουν οδηγοί φορτηγών.

Κάτι που πρέπει επίσης να αποδοθεί σε κάποιο βαθμό στον πόλεμο στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα μαζί με όλους τους άλλους τύπους φορτηγών να μην είναι διαθέσιμες και οι αυτοκινητάμαξες που χρειάζονται για την κανονική λειτουργία των παραδόσεων.

Έτσι στα εργοστάσια συσσωρεύονται έτοιμα αυτοκίνητα τα οποία οι νέοι τους ιδιοκτήτες ανυπομονούν να τα πάρουν στα χέρια τους αλλά δεν μπορούν να τους παραδοθούν.

Οι κατασκευαστές ψάχνουν να βρουν λύσεις και ο όμιλος Stellantis σκέφτηκε να προτείνει σε εργαζόμενους του να μετεκπαιδευτούν σε οδηγούς φορτηγούς, καλύπτοντας φυσικά όλα τα έξοδα. Μέχρι στιγμής 140 εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να γίνουν επαγγελματίες οδηγοί.

Παράλληλα η Stellantis σκοπεύει να δημιουργήσει και στόλο δικών της φορτηγών προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αλλά και να μην εξαρτάται από εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ