ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes EQA και ΕQB σε τροχιά ανανέωσης

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes EQA και ΕQB σε τροχιά ανανέωσης
H Mercedes προγραμματίζει ήδη το facelift των πιο μικρών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ηλεκτρικών της μοντέλων, των EQA και EQB - Γράφει ο Γιάννης Σκουφής #CNNgrCars

Στην ηλεκτροκίνηση τα πράγματα τρέχουν σαφώς πιο γρήγορα σε σχέση με όσα γνωρίζαμε έως τώρα που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης ήταν η μόνη επιλογή.

Αυτή η μεγαλύτερη ταχύτητα των εξελίξεων είναι λογικό να επηρεάζει και τον κύκλο ανανέωσης των EVs, που αναμένεται να είναι πιο μικρός σε σχέση με τα περίπου 3 έτη σε ότι αφορά την ενδιάμεση ανανέωση που ισχύουν έως τώρα.

Φυσικά στα πλαίσια των «ανανεώσεων» δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις Over the Air (OTA) αναβαθμίσεις λογισμικού που γίνονται συνέχεια και επηρεάζουν θετικά διάφορες λειτουργίες.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των αλλαγών η Mercedes προγραμματίζει ήδη το facelift των πιο μικρών, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ηλεκτρικών της μοντέλων. Των EQA και EQB, οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν στην ανανεωμένη τους μορφή πριν το καλοκαίρι.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε έως τώρα στη διάθεσή μας οι αλλαγές δεν αναμένονται μεγάλες και θα περιοριστούν στη μάσκα, τα φώτα και τους προφυλακτήρες.

Από κει και πέρα αναμένεται, ως είθισται άλλωστε σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλαγές σε χρώματα και επενδύσεις, καθώς και αναβάθμιση του συστήματος infotainment MBUX.

Τα συστήματα πρόωσης δεν θα αλλάξουν και έτσι θα υπάρχουν και πάλι οι δύο επιλογές μπαταριών που εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 500 χιλιομέτρων καθώς και η κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ