ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα παρουσιαστεί του χρόνου

Αυτοκίνητο: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα παρουσιαστεί του χρόνου
Το 2024 θα έχει προηγηθεί το αυτοκίνητο της Xiaomi, της κινεζικής εταιρείας των smartphones

Μπορεί το αυτοκίνητο της Apple να μην προχωρά, προς το παρόν τουλάχιστον και να έχει αλλάξει όλα τα χρόνια, που βρίσκεται στην επικαιρότητα λογική και προσανατολισμό, αλλά αυτά άλλων εταιρειών τεχνολογίας έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Με πρώτο και καλύτερο αυτό των Sony και Honda που δημιούργησαν τη νέα μάρκα Afeela και η οποία αναμένεται να παρουσιάσει επίσημα το νέο της μοντέλο παραγωγής μέσα στο 2025.

Το 2024 θα έχει προηγηθεί το αυτοκίνητο της Xiaomi, της κινεζικής εταιρείας των smartphones. Το οποίο θα είναι ένα σεντάν, ή καλύτερα και όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες ένα τετράθυρο κουπέ, με την επωνυμία MS11.

Επιλογή που εν μέρει προσδιορίζεται και από τις προτιμήσεις της κινεζικής αγοράς στην οποία τα σεντάν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα υπάρχει μια βασική έκδοση με μπαταρίες LHP (λιθίου, φωσφορικού σιδήρου) της BYD και μια πιο πολυτελής με μπαταρίες ιόντων νατρίου της CATL.

Επίσης το MS11 θα έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με την Xiaomi έχουν επενδυθεί μέχρι στιγμής περίπου 380 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο αυτοκινήτου της, ενώ τα επόμενα 10 χρόνια θα φτάσει τα 1,3 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ