ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes GLA και GLB ανανεώθηκαν

Αυτοκίνητο: Οι Mercedes GLA και GLB ανανεώθηκαν

Ανανεωμένα θα συνεχίσουν τα πιο μικρά SUV της Mercedes, οι GLA και GLB. Βέβαια οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες αλλά θα λέγαμε τόσο όσο προκειμένου να ανανεωθούν μεν αλλά να μην διαφοροποιηθεί η συνολικά επιτυχημένη εικόνα τους.

Έτσι λοιπόν έχουν αλλάξει οι μάσκες και οι προβολείς τους που πλέον είναι παντού LED, ενώ από κει και πέρα υπάρχουν νέα χρώματα και ζάντες καινούργιας σχεδίασης από 17 έως και 20 ίντσες.

Στο εσωτερικό η στάνταρ διάταξη είναι ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων 7,0 ιντσών και μια οθόνη αφής για το σύστημα infotainment 10,25 ιντσών. Ο πίνακας οργάνων μεγαλώνει στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα infotainement MBUX. Που πλέον περιλαμβάνει και κάποια παιχνίδια, ενώ εμπλουτισμένα είναι και τα συστήματα υποβοήθησης.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες τόσο της GLA όσο και της GLB έχουν όλοι ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, ενώ συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Με 7 ή με 8 σχέσεις ανάλογα με την έκδοση.

Η βάση είναι και πάλι οι τετρακύλινδροι βενζίνης των 1.332 κυβικών με 136 και 163 ίππους, ενώ τα δίλιτρα σύνολα αποδίδουν 190 και 224 ίππους και συνδυάζονται με τετρακίνηση. Κάτι που ισχύει και για τις εκδόσεις των 150 και 190 ίππων του diesel των 2.000 κυβικών -προαιρετικά για την πρώτη, στάνταρ για τη δεύτερη. Η βασική έκδοση πετρελαίου αποδίδει 116 ίππους.

Η γκάμα της GLA περιλαμβάνει και την plug-in υβριδική έκδοση 250 e στην οποία το σύνολο βενζίνης των 1,332 λίτρων συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW και μια μπαταρία 11,5 kWh. H οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 70 χιλιομέτρων, ενώ η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 218 ίππους.

Οι κορυφαίες εκδοχές τόσο της GLA όσο και της GLB είναι οι AMG 35 4MATIC με 306 ίππους και 0-100 χλμ./ ώρα σε 5,2 δεύτερα για την πρώτη και σε 5,5 για τη δεύτερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ