ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Revuelto είναι η καινούργια super Lamborghini

H Revuelto είναι η καινούργια super Lamborghini

Πρεμιέρα για τη νέα κορυφαία Lamborghini, η οποία ονομάζεται Revuelto -μετά από πολύ καιρό η ιταλική εταιρεία δεν έχει υιοθετήσει κάποιο όνομα που παραπέμπει άμεσα ή έμμεσα σε ταύρο- και όπως όλα τα αντίστοιχα μοντέλα έχει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Με προσεγμένη αεροδυναμική, με έναν τεράστιο πίσω διαχύτη και μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι η απουσία καλύμματος για τον V12 της, που είναι εκτεθειμένος στα μάτια των περαστικών.

Από κει και πέρα η Revuelto συνοδεύεται και από πρωτιές. Έτσι είναι η πρώτη plug-in υβριδική Lamborghini και η πρώτη με τετραψήφιο αριθμό ίππων. Ταυτόχρονα και ο εμβληματικός, ατμοσφαιρικός V12 της των 6.500 κυβικών, που έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο, είναι με 825 ίππους ο πιο ισχυρός της ιστορίας της.

Για την περίσταση συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες -ένας 150 ίππων και 150 Nm στο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και δύο, επίσης με 150 ίππους αλλά με 350 Nm στον εμπρός άξονα- με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.015 ίππους.

Φυσικά οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές (0-100 χλμ./ ώρα σε 2,8 δεύτερα, τελική ταχύτητα πάνω από 350 χλμ./ ώρα) ενώ υπάρχουν συνολικά 7 βασικά προγράμματα οδήγησης (τα Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport και Corsa) και 13 προφίλ κίνησης.

Στο City η Revuelto κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά και αθόρυβα και αποδίδει έως και 180 ίππους, στο Strada η ισχύς περιορίζεται στους 886 ίππους, στο Sport στους 907, ενώ στο Corsa δεν υπάρχει περιορισμός και είναι διαθέσιμοι και οι 1.015 ίπποι.

Το αυστηρά διθέσιο εσωτερικό της νέας Lamborghini είναι πλήρως ψηφιακό με έναν πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3 ιντσών, μια οθόνη αφής 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και μια 9,1 ιντσών μπροστά από το συνοδηγό.

Σύμφωνα με τη Lamborghini η Revuelto θα κοστίζει σαφώς περισσότερο από την πιο ακριβή Aventador η τιμή της οποίας ήταν 350.000 ευρώ -φήμες κάνουν λόγο για πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ- ενώ η παραγωγή της πρώτης χρονιάς έχει ήδη προπωληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ