ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και στα σπορ μοντέλα αυτοκινήτων

Τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και στα σπορ μοντέλα αυτοκινήτων

Η ηλεκτροκίνηση είναι χωρίς καμία αμφιβολία το επόμενο μεγάλο βήμα της αυτοκίνησης και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να δουν εγκαίρως και όσο πιο πλήρως είναι δυνατόν, το μέλλον που έρχεται.

Ένα μέλλον που θα είναι καταρχάς πιο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο δεν θα επιβαρύνεται κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, αλλά ούτε και από τα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα μοντέλα.

Και αυτό γιατί η βιωσιμότητα θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της αυτοκίνησης του μέλλοντος, ενώ φυσικά θα γίνεται και η μεγαλύτερη δυνατή χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Ταυτόχρονα, όμως, η ηλεκτροκίνηση θα είναι και πιο φιλική προς τον άνθρωπο. Σκεφτείτε μόνο πόσο θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις μεγαλουπόλεις, όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η λειτουργία των οποίων είναι αθόρυβη – αρχικά, λοιπόν, μειώνεται σημαντικά το συνολικό επίπεδο θορύβου.

Ακόμα και ο χρόνος που θα πρέπει να στερηθεί κάποιος το αυτοκίνητό του για τα προγραμματισμένα service θα μειωθεί, καθώς οι ανάγκες συντήρησής τους είναι πραγματικά ελάχιστες σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα που γνωρίζουμε.

Μέχρις στιγμής πάντως, με τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα να παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο, υπάρχουν πολλά SUV, κάποιες λιμουζίνες και ελάχιστα πραγματικά σπορ EVs. Το τελευταίο ακούγεται ίσως περίεργο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις κατά κανόνα υψηλές αποδόσεις των ηλεκτροκινητήρων και τις πολύ καλές επιδόσεις που εξασφαλίζουν, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Οι λόγοι που εξηγούν το παραπάνω δεδομένο είναι αρκετοί και κατανοητοί, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως σε έναν κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις αυτές μάλιστα ήδη μπορούν να εξασφαλίσουν τις οδηγικές συγκινήσεις που περιμένει κάποιος, το fun to drive που παρέχουν τα παραδοσιακά σπορ μοντέλα και ακόμα περισσότερα.

Φυσικά, για να μπορούν να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάζεται και το ανάλογο υπόβαθρο. Αυτό ενός κατασκευαστή με μεγάλη παράδοση σε αυτήν την αποδεδειγμένα δύσκολη κατηγορία, με τεχνολογικό υπόβαθρο, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον χωρίς να ξεχνά στο παρελθόν, με προσήλωση στην μηχανολογική ακρίβεια και την ποιότητα.

Ο αγοραστής ενός σπορ ηλεκτροκίνητου οχήματος θέλει να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα και των δύο ιδιοτήτων, και της ηλεκτροκίνησης και της σπορ σχεδίασης και αυτό οφείλει να κάνει ο κατασκευαστής: Να τις συνδυάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα είναι η Porsche Taycan, το μόνο καθαρόαιμο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο που μπορεί να αποκτήσει κάποιος σήμερα, που χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία των 800 V. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τους Porsche Turbo Chargers, εξασφαλίζει κάτι παραπάνω από γρήγορη φόρτιση -με σύνδεση μόλις 4,5 λεπτών καλύπτονται 100 χιλιόμετρα, νούμερο που πραγματικά εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα καλύπτει μία από τις βασικές ανησυχίες των καταναλωτών, που πιθανώς ακόμα στέκονται σκεπτικοί έναντι της ηλεκτροκίνησης.

Ταυτόχρονα η Porsche Taycan διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική, που εξασφαλίζει απόλυτη ησυχία στο πολυτελές εσωτερικό της αλλά και ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία- και άριστα οδηγικά χαρακτηριστικά που συναρπάζουν, σε όλους τους δρόμους και κάτω από όλες τις συνθήκες. Διατίθεται σε τρία αμαξώματα (Sport Saloon, Sport Turismo, Cross Turismo) και κορυφαία ισχύ που φτάνει μέχρι και τους 761 ίππους. Αν ο οδηγός το θελήσει, η επιτάχυνση του αυτοκινήτου μπορεί να είναι καταιγιστική - τόσο που θα τον «κολλήσει» στο κάθισμά του, παραπέμποντας σε μαχητικό τζετ!

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει στη ζωή μας, είναι το αύριο στους δρόμους μας και εμείς αναζητούμε αυτόν που θα ικανοποιήσει με τον επαρκέστερο τρόπο τις ανάγκες μας και τις απαιτήσεις μας. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και τον πλανήτη, για το ίδιο μας το μέλλον, επιλέγουμε να προχωρήσουμε μπροστά με εκείνους που ανοίγουν νέες κατευθύνσεις, που κατέχουν τη γνώση και πρωτοπορούν.