ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Renault ανανεώνει το επιτυχημένο Clio

H Renault ανανεώνει το επιτυχημένο Clio

Η τρέχουσα γενιά του Clio είναι ένα σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό των μοντέλων της Renault, μιας και πριν από 4 χρόνια εγκαινίασε τη νέα λογική του design της μάρκας. Τώρα, μετά από μια επιτυχημένη (και εμπορικά) πορεία, το γαλλικό υπερ-μίνι παρουσιάζεται ανανεωμένο -θα δώσει το παρόν και στην έκθεση στο Παρίσι στις αρχές του Οκτωβρίου- και εναρμονισμένο με την εξέλιξη της οικογενειακής γραμμής, όπως αυτή εμφανίζεται στα ολοκαίνουργια Megane, Kadjar και Scenic.

Οι διαφοροποιήσεις πάντως, σε σχέση με τη γνώριμη εικόνα του Clio, που συνολικά συμπληρώνει 26 χρόνια παρουσίας, δεν είναι μεγάλες, μιας και το σχήμα του και απόλυτα αποδεκτό είναι και παραμένει σύγχρονο. Έτσι στη νέα του εκδοχή θα διαθέτει μια νέα και πιο εμφατική μάσκα, σε συνδυασμό με φώτα LED σε όλες τις εκδόσεις αλλά και με έναν επανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε ανανεώσεις αυτής της λογικής, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιο ποιοτικά και συνδυάζονται και με καινούργιες επενδύσεις. Παράλληλα έχουν εμπλουτιστεί οι δυνατότητες διασύνδεσης, καθώς υπάρχουν συνολικά 3 διαφορετικά συστήματα infotainment, τα Media Nav Evolution και Renault R-Link Evolution, καθώς και το καινούργιο έξυπνο R&Go, διαθέσιμο για όλη τη γκάμα. Ενδιαφέρον εδώ είναι πως ευθύς εξαρχής, με την έναρξη της διάθεσης του ανανεωμένου Clio που αναμένεται να γίνει το φθινόπωτο, θα είναι παρούσα και η κορυφαία έκδοσή του από πλευράς εξοπλισμού, η Initiale Paris, που για πρώτη φορά σε υπερ- μίνι θα διαθέτει ηχοσύστημα καταξιωμένης εταιρείας του χώρου, πιο συγκεκριμένα της Bose.

Οι αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων αφορά την προσθήκη της έκδοσης των 110 ίππων του επιτυχημένου κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi, ο οποίος για την περίσταση συνδυάζεται στάνταρ με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ 6άρι θα είναι πλέον και το κιβώτιο της έκδοσης βενζίνης TCe 120.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ