ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η κούκλα 770 Ultimate Volante είναι το κύκνειο άσμα της Aston Martin DBS

Η κούκλα 770 Ultimate Volante είναι το κύκνειο άσμα της Aston Martin DBS
Η Aston Martin DBS

Τα supercars με τα πολλά κυβικά και τους πολλούς κυλίνδρους θα είναι σε λίγο δυσεύρετα, μιας και οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων κάνουν την παρουσία τους δύσκολη.

Η Aston Martin DBS δεν αποτελεί την εξαίρεση και έτσι η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την τελική της εκδοχή, η οποία ονομάζεται 770 Ultimate και θα κατασκευαστεί συνολικά σε 499 μονάδες. Εκ των οποίων 300 είναι κουπέ και 199 κάμπριο, που παραδοσιακά ονομάζεται Volante.

Παρόλο που η DBS ποτέ δεν χαρακτηριζόταν αδύναμη εδώ ο V12 των 5.200 κυβικών με τα διπλά turbo έχει δυναμώσει και άλλο, φτάνοντας τους 770 ίππους και τα 900 Nm και εξασφαλίζοντας φυσικά πολύ καλές επιδόσεις.

Το τελευταίο μάλλον δεν θα απασχολήσει τους μελλοντικούς κατόχους -όλες οι 770 Ultimate έχουν ήδη πωληθεί- που θα ασχοληθούν πιο πολύ με τις (μεγάλες) δυνατότητες εξατομίκευσης προκειμένου να αποκτήσουν ακριβώς το αυτοκίνητο που επιθυμούν.

Επίσης δεν θα τους απασχολήσει και η γενναία αύξηση της αρχικής τιμής, καθώς οι πανέμορφες Aston Martin είναι και εξ ορισμού πανάκριβες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ