ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

O συν-ιδρυτής της Google επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα

O συν-ιδρυτής της Google επενδύει στα ιπτάμενα αυτοκίνητα

O Larry Page είναι ο συν-ιδρυτής της Google και πέρα από βαθύτατα πλούσιος είναι και άνθρωπος ο οποίος επενδύει σε εταιρείες που κατά τη γνώμη του εξελίσσουν τεχνολογίες που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Μια από τις εταιρείες αυτές είναι και η Zero- Aero, η οποία έχει ιδρυθεί πριν από 6 χρόνιa, απασχολεί περίπου 150 άτομα και εργάζεται πάνω σε έναν «νέο επανασταστικό τρόπο μετακίνησης».

Ο επαναστατικός αυτός τρόπος μετακίνησης δεν είναι άλλος από τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, που μπορεί να μην είναι και τόσο καινούργια ιδέα, αλλά που πρόσφατα βρίσκonται αρκετά έντονα στο προσκήνιο, χάρη και στις προσπάθειες μικρών ως επί το πλείστον εταιρειών, όπως είναι π.χ. η Terrafugia.

Μάλιστα ο Larry Page, όπως αποκαλύφθηκε, έχει επενδύσει στη Zero-Aero περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στους κόλπους της εταιρείας είναι γνωστός ως Gus -όνομα που προκύπτει από τις λέξεις «the guy upstairs».

Επίσης ενδιαφέρον είναι πως η Zero-Aero επιχειρεί από το αεροδρόμιο του Hollister που είναι κοντά στα γραφεία της Google, ενώ το όλο πρότζεκτ είναι ίσως ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με το αυτόνομο αυτοκίνητο που εξελίσσει τόσο η τελευταία όσο και η Apple. Γεγονός είναι πάντως πως οι γίγαντες της πληροφορικής μπαίνουν όλο και περισσότερο στα χωράφια της αυτοκινητοβιομηχανίας, αρχής γενομένης από τα συστήματα διασύνδεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ