ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Tavascan είναι το νέο Coupe SUV της Cupra

Το Tavascan είναι το νέο Coupe SUV της Cupra

Η Cupra εξέλιξε το πρωτότυπο Tavascan που είχε παρουσιάσει πριν από σχεδόν 3 χρόνια σε μοντέλο παραγωγής και πρόσθεσε ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της.

Το Tavascan λοιπόν είναι ένα SUV Coupe μήκους 4,644 μέτρων που ξεχωρίζει με τη φρέσκια και δυναμική εμφάνισή του που θα αποτελέσει την αισθητική βάση για τα επόμενα μοντέλα της μάρκας.

Χαρακτηριστικό είναι το εμπρός μέρος με τους στενούς αεραγωγούς και τους προβολείς με τα τριγωνικά φωτεινά μοτίβα.

Στο εσωτερικό που ξεχωρίζει χάρη και στο μεταξόνιο των 2.766 χιλιοστών και με τους χώρους του (πορτμπαγκάζ 540 λίτρων) -το Tavascan έχει κοινά με το ID.4 της VW με το οποίο μοιράζεται και το πλαίσιο MEB- δύο είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν οπτικά.

Το ένα είναι η μεγάλη οθόνη των 15,0 ιντσών του συστήματος infotainment -ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 5,3 ιντσών- και το άλλο το ενδιαφέρον στοιχείο που συνδέει την κονσόλα με το ταμπλό.

Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων HUD με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και premium ηχοσύστημα της Sennheiser.

Για το Tavascan η Cupra έχει προσβλέψει δύο εκδόσεις. Η μια είναι η τετρακίνητη Tavascan VZ με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνδυαστική απόδοση 340 ίππων, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 σε 5,4 δεύτερα.

Η άλλη είναι το Tavascan Endurance, πισωκίνητο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 286 ίππων, ενώ σε κάθε περίπτωση η μπαταρία είναι των 77,0 kWh. Που στο VZ εξασφαλίζει αυτονομία έως και 520 χιλιομέτρων και στο Endurance 550.

Το Cupra Tavascan θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου και οι τιμές του θα ξεκινούν πάνω κάτω από τις 50.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ