ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει στραφεί σχεδόν πάση δυνάμει στην ηλεκτροκίνηση αλλά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το κατά πόσο οι αγοραστές ανταποκρίνονται και προτιμούν τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου της χρονιάς που διανύουμε οι ταξινομήσεις καινούργιων ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 43,2% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς.

Σε απόλυτα νούμερα αυτό σημαίνει πως συνολικά πουλήθηκαν 320.987 καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 151.573 το Μάρτιο, όπου το μερίδιο αγοράς των BEVs (Battery Eelctric Vehicles) έφτασε το 13,9%.

Εξίσου σημαντική το Μάρτιο ήταν και η αύξηση των πωλήσεων των υβριδικών μοντέλων, η οποία έφτασε τις 264.694 μονάδες, νούμερο μεγαλύτερο κατά 38,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

Ενδιαφέρον είναι πως η αύξηση στις πιο σημαντικές αγορές της ΕΕ ήταν σημαντικά πιο μεγάλη, καθώς στην Ισπανία έφτασε το 75,3% και στην Ιταλία το 47,8%!

Αντίθετα μειωμένη είναι η ζήτηση των plug-in υβριδικών καθώς το μερίδιο αγορά τους περιορίστηκε στο 7,2%, που είναι μικρότερο κατά 1,6% σε σχέση με το Μάρτιο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ