ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα Mercedes E-Class παρουσιάστηκε επίσημα

H νέα Mercedes E-Class παρουσιάστηκε επίσημα

Η νέα μεγάλη Mercedes, η E-Class, παρουσιάστηκε επίσημα συνεχίζοντας μια πολύ μεγάλη παράδοση της γερμανικής εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η νέα E-Class λοιπόν διαθέτει κλασικές αναλογίες πολυτελούς λιμουζίνας με χαρακτηριστικά μεγάλο καπό, ενώ η σχετικά μεγάλη κλίση της οροφής στο πίσω μέρος της συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής εικόνας.

Ταυτόχρονα οι σχεδιαστές έχουν υιοθετήσει στοιχεία από τα ηλεκτρικά μοντέλα EQ της μάρκας, όπως η μαύρη επιφάνεια στη μάσκα, ενώ χρησιμοποιούν αρκετά, π.χ. στα πίσω φώτα και το μοτίβο του αστεριού, του σήματος της Mercedes δηλαδή.

Γενικά οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα φώτα και την απόδοσή τους, καθώς και στην αεροδυναμική της νέας E-Class, που από πλευράς διαστάσεων έχει μεγαλώσει λίγο (μήκος 4,949 μέτρα) σε σχέση με την προκάτοχό της.

Για τους χώρους στο εσωτερικό της ενδεικτικά είναι τα 540 λίτρα του πορτμπαγκάζ της ενώ στο ταμπλό μπορεί να υπάρχει προαιρετικά και η εντυπωσιακή οθόνη MBUX που το καλύπτει από άκρη σε άκρη.

Φυσικά υπάρχουν όλες οι δυνατότητες διασύνδεσης και ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, ενώ ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το ψηφιακό κλειδί που επιτρέπει το κλείδωμα και του ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω smartphone καθώς και η ύπαρξη κάμερας selfie.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποκλειστικά τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου με χωρητικότητα 2.000 κυβικών. Αυτά των Ε 200 (βενζίνη με 204 ίππους), Ε 220 d και E 220 d 4MATIC (diesel με 197 ίππους) έχουν ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, ενώ υπάρχουν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με σύστημα πρόωσης 4ης γενιάς.

Πρόκειται για τις E 300 e και E 300 e 4MATIC με συνδυαστική απόδοση 313 ίππων (230 kW) και την κορυφαία E 400 e 4MATIC με 381 ίππους. Η μπαταρίας τους έχει ενεργειακή χωρητικότητα 25,4 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 100 χιλιόμετρα.

Το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων είναι στάνταρ, ενώ ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πνευματική ανάρτηση και τετραδιεύθυνση.

Η διάθεση της νέας Mercedes E-Class θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με τις τιμές της να ανακοινώνονται στην πορεία, ενώ στην πορεία θα παρουσιαστούν και οι AMG.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ