ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ετοιμάζει την ηλεκτρική σειρά 5

Η BMW ετοιμάζει την ηλεκτρική σειρά 5

Η BMW έχει προαναγγείλει την επίσημη πρεμιέρα της καινούργιας business λιμουζίνας της, της νέας σειράς 5, για το καλοκαίρι, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι δοκιμές των πρωτοτύπων της στο δρόμο κορυφώνονται προκειμένου να επιλυθούν και τα όποια τελευταία ζητήματα, κάτι που ισχύει και για την ηλεκτρική της έκδοση.

Την i5, από την οποία η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες με βαρύ καμουφλάζ. Που ομολογουμένως καταφέρνει να κρύψει πολύ καλά τις γραμμές του αμαξώματος.

Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο για μια μικρογραφία -με μια δόση υπερβολής το μικρογραφία μιας και ο μήκος της θα προσεγγίζει τα 5,0 μέτρα- της ναυαρχίδας i7.

Από την τελευταία θα προέρχονται και πολλά από τα στοιχεία του εξοπλισμού της , όπως για παράδειγμα η ενεργητική ανάρτηση με την άμεση απόκριση, η δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+ και η δυνατότητα αλλαγής λωρίδας με το… βλέμμα. Όταν δηλαδή ο οδηγός κοιτά τον εκάστοτε εξωτερικό καθρέφτη και τα ηλεκτρονικά συστήματα κρίνουν πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Τα στοιχεία για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης θα ανακοινωθούν στην πορεία, ενώ η γκάμα της νέας σειράς 5 θα περιλαμβάνει φυσικά τόσο συμβατικές εκδόσεις με ήπια υβριδική υποβοήθηση, plug-in υβριδικές καθώς και τη M5.

Η οποία θα είναι PHEV με ισχύ που θα κυμαίνεται, πάντα σύμφωνα με τις φήμες, από 750 έως και 800 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ