ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θέλεις Ferrari Purosangue; Έχεις υπομονή;

Θέλεις Ferrari Purosangue; Έχεις υπομονή;

Η Purosangue, το πρώτο SUV αλλά και το πρώτο μοντέλο της Ferrari με οικογενειακά χαρακτηριστικά, εξελίχθηκε αναμενόμενα σε επιτυχία. Τόσο μεγάλη μάλιστα που η διάσημη ιταλική εταιρεία είχε σταματήσει να δέχεται για αρκετούς μήνες παραγγελίες.

Τώρα η λίστα των παραγγελιών της Purosangue ναι μεν αναμένεται να ανοίξει και πάλι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν άμεσα το αυτοκίνητο που θέλουν. Κάθε άλλο μάλιστα μιας και όσοι σπεύσουν να παραγγείλουν τώρα θα πρέπει να περιμένουν έως και το 2026.

Ένας ακόμα λόγος, πέρα από την ισχυρή ζήτηση, για αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη καθυστέρηση είναι και η απόφαση της μάρκας η παραγωγή του SUV να περιοριστεί στο 20% της συνολικής. Αυτό γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί, όπως είπε και ο επικεφαλής της μάρκας Benedetto Vigna, η όσο το δυνατόν πιο σπάνια παρουσία του στους δρόμους αυτού του κόσμου.

Για τον ίδιο λόγο δεν πρόκειται να αυξηθεί και ο κύκλος ζωής του μοντέλου, πάντα κατά τον Benedetto Vigna.

Η Ferrari Purosangue κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 6.500 κυβικών που αποδίδει 725 ίππους και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,3 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 310 χλμ./ ώρα.

Όσο για την τιμή της στην κεντρική Ευρώπη υπολογίστε γύρω στις 380.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ