ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια είναι τα παγκόσμια best sellers στην αγορά αυτοκινήτων

Ποια είναι τα παγκόσμια best sellers στην αγορά αυτοκινήτων

Η παγκόσμια αγορά οχημάτων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, μιας και τη χρονιά που πέρασε πωλήθηκαν συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, 79,4 εκατομμύρια.

Φυσικά οι ανάγκες μετακίνησης δεν είναι οι ίδιες σε όλον τον πλανήτη, όπως βέβαια δεν υπάρχουν και κοινά νομοθετικά πλαίσιο και κατά συνέπεια και προδιαγραφές.

Έτσι δεν υπάρχουν πραγματικά παγκόσμια αυτοκίνητα που να πωλούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου με την ίδια ακριβώς εμφάνιση και τους ίδιους και απαράλλαχτους κινητήρες.

Έτσι το top ten των μοντέλων που ήταν τα πιο επιτυχημένα εμπορικά παγκοσμίως παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί πρώτο, με ένα και πλέον εκατομμύρια πωλήσεις είναι το Toyota RAV4. Άξιο λόγου είναι πως το 43% αυτών των πωλήσεών του αντιστοιχεί στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένα άλλο Toyota, η Corolla σεντάν.

Στην 3η θέση βρίσκεται το Tesla Model Y, ενώ η αμερικανική εταιρεία έχει και δεύτερο μοντέλο στην πρώτη δεκάδα, το Model 3 -η Τoyota έχει συνολικά 4!

Αξιοσημείωτο είναι πως στη λίστα των best sellers υπάρχουν δύο «αγροτικά», το Toyota Hilux και το Ford F-150, ενώ αντιθέτως δεν υπάρχει κανένα μοντέλο ευρωπαϊκής μάρκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ