ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το E-Tourneo Courier είναι το νέο ηλεκτρικό Ford

Το E-Tourneo Courier είναι το νέο ηλεκτρικό Ford

Έως το 2024 ο προγραμματισμός της Ford προβλέπει την παρουσίαση 10 ηλεκτρικών μοντέλων και το ένα από αυτά είναι το E-Tourneo Courier που μόλις παρουσιάστηκε.

Πρόκειται για ένα πενταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων (Multi-Activity Vehicle) με εμφάνιση που έχει στοιχείο από SUV και μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του συγκαταλέγονται η μάσκα με τους ρόμβους και την επένδυση χρωμίου και η φωτεινή μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος, καθώς και οι μικροί πρόβολοι.

Το άνετο εσωτερικό διαθέτει ένα high tech ταμπλό με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 12,0 ιντσών για το σύστημα infotainment SYNC 4. Ενδιαφέρον είναι πως οι ενημερώσεις θα γίνονται ασύρματα, ενώ υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Eco και Slippery.

Ο ηλεκτροκινητήρας του E-Tourneo Courier αποδίδει 136 ίππους, ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή 100 kW από το 10 έως το 80% σε λιγότερα από 35 λεπτά.

Το Ford E-Tourneo Courier θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ενώ θα έχει προηγηθεί η συμβατική έκδοσή του Tourneo Courier με τον κινητήρα βενζίνης των 1.000 κυβικών και των 125 ίππων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ