ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

DS 7: Ο ορισμός του πολυτελούς SUV

DS 7: Ο ορισμός του πολυτελούς SUV

Η DS Automobiles είναι η πολυτελής μάρκα του Ομίλου Stellantis που μέσα σε σχεδόν μία δεκαετία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό στίγμα στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στην πλήρη γκάμα μοντέλων στην οποία εξέχουσα θέση κατέχει το νέο DS 7.

Ένα αυτοκίνητο, που συνεχίζει ανανεωμένο και αναβαθμισμένο (χωρίς το Crossback πλέον) και διακρίνεται από την εμφατική του μάσκα, αλλά και τους προβολείς DS PIXEL LED VISION 3.0 που συνδυάζονται με χαρακτηριστικά φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από πέντε κάθετες φωτεινές λωρίδες που κατεβαίνουν χαμηλά στον προφυλακτήρα και εξασφαλίζουν μια έντονη φωτεινή ταυτότητα.

To ίδιο ισχύει και για τα πίσω φώτα με τα πιο σκούρα πλέον κρύσταλλα, ενώ νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες που στην κορυφαία έκδοση φτάνουν τις 21 ίντσες. Επίσης υπάρχουν και καινούργια, μοντέρνα χρώματα για το αμάξωμα, το μήκος του οποίου προσεγγίζει τα 4,60 μέτρα.

Το ριζοσπαστικό design του νέου DS 7 εκτείνεται και στον διάκοσμο, όπου υπάρχουν μόνο υψηλής ποιότητας υλικά με κορυφαίες προδιαγραφές συναρμολόγησης και φινιρίσματος. Το σύστημα πολυμέσων DS Iris System προσφέρει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, ασύρματη λειτουργία Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay) και υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ενώ φυσικά υπάρχει και μια μεγάλη οθόνη αφής 12,0 ιντσών -ίδια διαγώνιο έχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων- με υψηλή ευκρίνεια και κορυφαία γραφικά.

Στη βάση της οθόνης, οι διακόπτες και ειδικά ο περιστροφικός δημιουργούν ένα σύνολο που βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τους πολυπρισματικούς διακόπτες της κεντρικής κονσόλας.

Ειδικά στις εκδόσεις Rivoli & Opera υπάρχει και ο χρονογράφος B.R.M R180, ο οποίος σχεδιάστηκε από την κορυφαία μάρκα υψηλής ωρολογοποιίας B.R.M αποκλειστικά για τη DS Automobiles και υπογραμμίζει τόσο την τεχνολογία, όσο και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το νέο DS 7.

Οι χώροι είναι κορυφαίοι για την κατηγορία με όλους τους επιβάτες να απολαμβάνουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα άνεσης σε ένα lounge περιβάλλον που μετατρέπει κάθε διαδρομή σε μία ευχάριστη απόλαυση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν όλες οι τεχνολογίες αιχμής και όλα τα ημιαυτόνομα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το DS Night Vision που σκανάρει το χώρο μπροστά από το αυτοκίνητο και προειδοποιεί π.χ. για πεζό σε απόσταση 100 μέτρων.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (ΕΑΤ8), ενώ η γκάμα ξεκινά με την έκδοση 1.5 BlueHDi με τον πετρελαιοκινητήρα των 130 ίππων. Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις Ε-Tense, οι οποίες ως εταιρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται πλήρως από τον αντίστοιχο φόρο.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της μάρκας DS. Στις αξίες της οποίας εκτός από την κομψότητα περιλαμβάνεται και η υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία την οποία αποκτά και μέσω της πολυετούς και επιτυχημένης παρουσίας της στη Formula E.

Αυτή ακριβώς η συμμετοχή της στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθεσίων της δίνει την δυνατότητα να αξιοποιεί και να ενσωματώνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο premium κατασκευαστή την αντίστοιχη τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Κάτι που ισχύει και για το σύστημα πρόωσης των τριών εκδόσεων Ε-Tense στο οποίο μετέχουν ο turbo κινητήρας βενζίνης των 1.600 κ.εκ. της Stellantis, το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο e-EAT8, καθώς και η καινούργια μπαταρία 14,2 kWh που εξασφαλίζει έως και 81 χιλιόμετρα καθαρής ηλεκτροκίνησης σε αστικό κύκλο. Αυτό σημαίνει πως οι καθημερινές μετακινήσεις των περισσοτέρων θα μπορούν να γίνουν καθαρά ηλεκτρικά, με φιλικότητα προς το περιβάλλον και με πολύ χαμηλό κόστος.

Στην έκδοση E-Tense 225 ο 1.6 PureTech αποδίδει 180 ίππους και συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 110 ίππων, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να διαμορφώνεται στους 225 ίππους και τα 360 Nm που καταλήγουν στους εμπρός τροχούς. Από κει και πέρα, οι πιο ισχυρές εκδόσεις E-Tense 300 και E-Tense 360 είναι τετρακίνητες με δύο ηλεκτρικά μοτέρ: αυτό των 110 ίππων στον εμπρός άξονα και ένα δεύτερο 113 ίππων στον πίσω, ενώ για την περίσταση η απόδοση του κινητήρα βενζίνης φτάνει τους 200 ίππους. Ειδικά το κορυφαίο DS 7 E-Tense 360 προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις και επιδόσεις που συναρπάζουν με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,6 δεύτερα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 235 χλμ./ώρα.

Στη συγκεκριμένη έκδοση μάλιστα το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά, ενώ το μετατρόχιο είναι αυξημένο κατά 24 χιλιοστά μπροστά και 10 χιλιοστά πίσω. Επίσης τα εμπρός δισκόφρενα έχουν διάμετρο 380 χιλιοστών με δαγκάνες της DS PERFORMANCE, ενώ η εφαρμογή DS ENERGY COACH συμβουλεύει τον οδηγό για το πως μπορεί να βελτιώσει την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση.

Οι ζάντες αλουμινίου Brooklyn των 21 ιντσών, που διατίθενται αποκλειστικά για την κορυφαία έκδοση του DS 7, ολοκληρώνουν την όλη εικόνα, η οποία, ανεξαρτήτως έκδοσης είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή, κάνοντας σαφές, ευθύς εξαρχής, πως πρόκειται για ένα πολυτελές SUV με έντονη προσωπικότητα και τιμή που ξεκινά από τις 45.500 ευρώ.