ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Aston Martin χαρακτηρίζει τη νέα DB12 ως Super Tourer

Η Aston Martin χαρακτηρίζει τη νέα DB12 ως Super Tourer

Η Aston Martin παρουσίασε το νέο της μοντέλο την DB12, έγκαιρα για την 110η επέτειο της και τα 75 χρόνια ύπαρξης των κωδικών DB. Ταυτόχρονα την χαρακτηρίζει ως το πρώτο Super Tourer με ότι μπορεί να σημαίνει αυτή η επωνυμία, αλλά και ως το πρώτο μοντέλο της νέας μελλοντικής γκάμας υπό την ιδιοκτησία του Lawrence Stroll.  

Η βάση της καινούργιας DB12 είναι μεν η προκάτοχός της DB11, αλλά ταυτόχρονα οι αλλαγές είναι σημαντικές. Αισθητικά η πιο εμφανής είναι η πιο μεγάλη και πιο εμφατική μάσκα με το πολύ χρώμιο.

Κατά τα άλλα οι όμορφες, χυτές γραμμές που χαρακτηρίζουν όλες τις Aston Martin έχουν διατηρηθεί, ενώ σημαντικές είναι και οι διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό.

Που φυσικά είναι πολυτελές και classy, με μια νέα εντυπωσιακή κονσόλα αλλά και χωρίς την πλατφόρμα πολυμέσων της Mercedes που χρησιμοποιεί ακόμα στα άλλα της μοντέλα.

Η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δικό της τμήμα λογισμικού και το νέο της σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,25 ιντσών στην κεντρική κονσόλα παρουσιάστηκε στην DB12. Η οποία έχει και έναν σε γενικές γραμμές ελεύθερο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η νέα DB12 δεν θα κινείται από τον V12 της μάρκας, αλλά μόνο από τον V8 των 4.000 κυβικών που προέρχεται από τον αντίστοιχο της Mercedes-AMG. Εδώ και έπειτα από πολλές επεμβάσεις των μηχανικών της Aston Martin έχει φτάσει στους 680 ίππους.

Οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 325 χλμ./ ώρα.

Η νέα Aston Martin DB12 θα κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία από περίπου 213.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ